用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站
樓主: 10396
go

**06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站 [複製鏈接]

Re: 06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

alexliu,

波波池同電腦室都去過.. 唔知聽日會去邊樹呢 ?? 

silvia,

哈哈 ~ 我又唔覺得 Ms. stebby 老 bor.. 可能外籍人個樣比較成熟d

silvia,

唔係化..你

Ka_wai ,

小朋友係咁架喇.. 佢

蕉媽 & silvia

有緣見到你同silvia,簡籍係我榮幸呀  

請問 ∼ 乜借圖書唔係小朋友自己

Ka_wai ,

咁你囝囝好叻喎.. 係咪老師加埋身體語言.. 會另小朋友容易明白.. 唔係就好易嚇怕小朋友架喇..

蕉媽,

好似逢星期五用上課時間∼小朋友就可以借圖書返屋企喎..一係再問

cheukyingma,

今日放學

silvia,

今日係第三日, 好彩唔洗留

cheukyingma,

蕉媽,

係呀.. 好好彩3日都有去唔同既地方.. 楂實我真係分唔清你

[quote]
silvia_ng 寫道:
上幼愛班
蕉媽 ~ 黃謙信 男 0122 ( 小熊組)
sylvia_ng ~ 林家齊 男 0325 (青蛙組)
曦彤媽媽 ~ 關曦彤 女 0831 (小兔組)
cheukyingma ~ 陳倬

[quote]
盛盛媽咪 寫道:
[quote]
silvia_ng 寫道:
上幼愛班
蕉媽 ~ 黃謙信 男 0122 ( 小熊組)
sylvia_ng ~ 林家齊 男 0325 (青蛙組)
曦彤媽媽 ~ 關曦彤 女 0831 (小兔組)
cheukyingma ~ 陳倬

Hi little_hiway ,

好感動呀     終於有媽咪同我仔同班.. 我囝叫區盛謙∼風車組..咁你個囡呢..多多關照 

Silvia,

唔該晒你 updated 咗 個 list..以後唔洗淨係得個睇字咁悶.. 講真..唔係同一班真係好難答訕..

Cynthiasia ,

我都有同感..  今日先發現只係多一位媽咪係幼仁班..

[quote]
Cynthiasia 寫道:

hi! heidi-tk
我個女叫鍶淇, 之前喺暑期班同歷陶同班架, 唔知你有無印象呢, 歷陶依家讀幼愛班, 真係人強馬壯, 鍶淇讀幼望班, 暫時未有人認頭同佢同班, 所以好孤單呀, 不過你地唔介意我都會入來傾下解......

little_hiway,

真係超心呀   仲係同一組添呀! 你囡囡坐邊個位呀
盛盛係坐背住水機嗰個位..

其實仲有位媽咪未蒲頭..都係風車組既..嗰位同學仔叫 ANSON.. 盛盛話佢..媽咪唔係度佢仲有喊呀

silvia,

唉哎.. 見你哋有時傾得咁投契確實真唔想打擾你哋..
咁你報咗D咩活動比家齊呀 ?

盛盛報咗

星期一 : 英語對對唱
星期三 : K1體操班

但係我唔記得咗由幾時開始  :

一家三口 寫道:
Cynthiasia>>>鍶淇借本書都係英文書, 我見到有本閱讀計畫書, 但又有張藍色閱讀紙仔, 咁填邊個呢? 係家長身份填抑或係小朋友身份做呢???
小朋友看完學校借的書, 應填學校個本. 而藍色個張, 小朋友可閱讀任可一本圖書, 然後填藍色個張. 家長可輔助小朋友完成份閱讀報告. 但最好比小朋友自己填色, 家長比意見便可.
[/quote]

係呀! 一家四口! [/quote]

一家三口..

唔該晒.. 好彩上

Anson仔媽咪,

歡迎你
請問你係咪留咭片比我

Anson仔媽咪 寫道:
Hi 盛盛媽咪 ,

我係Anson媽咪,我比較懶,所以到依家先上來傾。

多謝你報料比我,Anson都有講比我聽,佢有同盛盛玩。

仲有今朝早睇到課室門口notice broad有每組同學照片,我問林老師,可唔可以曬,佢話遲D在個人檔案有喎!

Anson仔媽咪,

哈哈.. 唔好意思睇漏

Anson仔媽咪,

哈哈.. 你有無問 Anson
‹ 上一主題|下一主題