用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 有無2009讀PN同學仔
go

有無2009讀PN同學仔 [複製鏈接]

我都係讀A 班, 係Ms Yip
你地就好啦!!!有讀Playgroup, 可以知道老師係點?? 我個小朋友就冇了, 因為我地遲左, 最後冇報, 唔知老師係點呢?? 希望仔仔好快適應學校生活, 我而家行開半步, 佢都唔肯, 真係怕老師搞唔掂佢
朋友問有冇B班小朋友?? 大家知唔知班主任又係點??

原帖由 MoJoJoJo 於 09-7-14 16:08 發表
我有朋友個囝囝係 A 班架
等我叫佢過黎呢度睇吓先 :)

葉老師又係好好人架. :)

我都問左朋友(好似好8婆悿), 原來學校有兩個miss yip 架, 影相果個miss yip 係學校的助教老師, 而另一個miss yip 係剛剛教完畢業班, 兩個唔同人, sasa_p講果個應該先係教pna 果個, 唔知我有冇錯呢??

而家間中問仔仔就來返學啦!! 佢好唔想咁... 點算??

你個小朋友都係A 班? 我都係呀, 唔知有冇其他人呢?
miss yip 有冇打個比你呀!! 佢之前打比我 問我小朋友英文名, 聽落把聲都好nice呀!!!
B班都好多同學仔, 大家又交流下呀!!!

原帖由 little_ribs 於 09-7-15 09:36 發表
真係好找到同班同學lu。 我地都有上PG呀﹐有黃老師﹐馬老師, 鄭老師同林老師﹐教普通話的劉老師都幾好架。

葉老師係點既樣架﹐可能我見過不過唔知佢地姓咩。 ...

你地有gathering 呀 真好!! 不過我而家唔係香港, 係澳門, 會8月尾先返, 你地玩得開心d呀!!!

記得玩完報告下!!

嘩~ b 班好多同學仔呀!!
不如統計下呀!!!

PNA~ Miss Yip
1. Sunny ~ m
2.
PNB~Miss Cheung
1.
2.
3.
PNC~
1.
PND~Miss Poon
1.
PNE~
1.

好快就返學, 唔係我返學都有D緊張, 唔知Ms Ip 係點???
我只係未買鞋, 其他野??有咩要準備呀????
比D 意見, thx
係唔係得我同rlandrl 係PNA ,有冇其他家長呀?? 其他班都可以呀???
大家互相支持下呀!!
原帖由 MoJoJoJo 於 09-8-22 07:43 發表
下星期六就係家長會啦
大家準備好開學未呀? :)

回覆 2# MoJoJoJo 的文章

食物盒同杯唔係學校有咩, 好在問一問, 唔係就咩都冇 THX 我都帶CAM 先...

回覆 2# ericasin520 的文章

你讀開邊間呀?? 又會轉過來既??好開心又多個朋友!!!

回覆 1# ericasin520 的文章

你之前讀開係過來人, 有咩可以問你呀!!
咁你識唔識ms ip??? 佢點架??

聽日就開課呀~好緊張好似我開課咁~訓唔著, 唔知佢ok 唔ok~呢兩日有我陪亞仔都好似好好~ 希望在明天
有時我一個都搞唔掂亞仔~希望老師得呀~不過佢都比到好大信心我,
大家都要加油呀!!! 老師同校長都話要比多d正面的信息比仔仔, 亞仔都好似聽唔明的。

原帖由 rlandrl 於 09-8-26 20:42 發表
bb_sunny, 你個係囝囝家囡囡? 如果係囝囝就快d買鞋, 因為男仔白鞋唔多, 我上兩個禮拜去吉吉島買 (我都唔知除左嗰度邊度有得賣), 人頭湧湧, 有d款已經冇貨 (其實男仔白鞋都冇咩款可言).

今日班主任都打左電話比我,  ...

返學一星期啦~亞仔好似好好多. 唔知星期一正常返學佢會點??
老師都好好呀!!日日都打一次電話來, 等我都好放心, 你地小朋友返學點呀??

我問過仔仔, 佢話好喜歡英文老師!!!
普通話佢就好似聽唔明, 我叫佢唔明問Miss Ip, 佢話都唔知Miss Ip講咩, 再問佢, 先知Miss Ip 都係講緊普通話, 比亞仔激死。

佢都有返來唱歌, 唱大波波同埋中秋節歌都有, 照咁睇亞仔都適應左學校生活。希望佢可以開開心心上學, 我地就放心。

原帖由 little_ribs 於 09-9-18 14:28 發表
好耐無上黎同大家傾偈啦﹐ 你地D小朋友適認學校生活未呀? 我聽我個仔在家背 "學校裡﹐朋友多。。。"

知唔知教其他language的老師教成點呢?

我果個返學都話唔要返架, 同埋上車有時都喊, 不過我問佢鍾唔鍾意老師, 佢話鍾意, 有時又講到老師教d咩, 而家成日唱a fo apple.... 我見佢咁我就由佢返學前喊

可能我地屋企平時好多人錫佢, 幫佢做野, 寵壞左佢, 我而家唔理佢架, 我知道學校是好的, 是他有時太扭計。我覺得miss yip 好有經驗,都有heaart 去教小朋友, 佢第一二日就已經連仔仔的性格, 都好快知道, 暫時見到都幾細心, 我又問過隔離班, 佢地都覺得ms yip 比佢地老師好, (b 班家長唔妒忌)哈哈!!! little_ribs 放心啦!!

原帖由 little_ribs 於 09-9-24 12:01 發表
淨係睇落好似係羅, 其實朝朝都要"乙水"先肯番學呢!

好羨慕你地o個個甘主動:)

我買左5張
原帖由 rlandrl 於 09-9-25 23:51 發表
唔記得左問大家tim: 學校d獎劵/捐款大家諗住出幾多力呢? 雖然話隨心, 但都想參考下嘛!

我家尚有一個Baby 出街暫時未可能 sorry
原帖由 rlandrl 於 09-9-25 18:43 發表
我都覺得miss yip幾好.

bb_sunny, 下星期一你有冇興趣食lunch ?

net 應該是英文老師, right?
原帖由 rlandrl 於 09-9-25 18:41 發表
mud野係NET?

下星期三中秋活動~你地會帶咩~除左月餅, 還有d 咩~聽日出去睇下買咩比小朋友食~ 唔知果日有咩玩?希望小朋友玩得開心

係呀~ 學校的老師都很好的同埋校舍都係我選學校的其中一個因素, 要不然我都不揀呀~

我並不是說張老師唔好呀(可能誤會左)~~~ 我個朋友讀b班架~ 佢都張老師好架!!! 佢話係適應週時期都比佢地影相, ~ 相反miss yip 係我先生一舉機的時候就講唔好意思~唔可以影相(佢係影相發燒友)~我先生都唔知幾嬲~佢都只係想留低小朋友第一次上學情況(之後都唔會有chance)~

我都好想先生影d相比我睇~因為我家中有個baby 唔方便返學校, 事後佢知道朋友有得影佢冇, 佢都覺得勁唔抵呀~ 嬲左幾日~激死我

原帖由 daisy100 於 09-9-26 17:44 發表

其實RHS的老師都很有經驗,很有heart, 許多老師都很專業,我囡囡今年讀高班,讀playgroup時是張老師教的,她也很好,很有經驗,我朋友的囡囡之前由playgroup至高班也是張老師教的,評價也很高,所以不用妒忌啊!葉老師很好,張老師很好 ...

31號個家長教師會~我問過老師~係咪一定要去~佢話可以了解學校多一d~不過如果唔得閒都可以唔去~老師重話當日小朋友有機會表演~但係佢地未選人喎~選左就最好去呀!! 因為係佢地第一次表演 ~但只係會先選d 唔喊同填左出席的家長~所以我填左去 ~ 唔知仔仔有冇機會呀

原帖由 little_ribs 於 09-9-28 13:09 發表
你地會唔會去

30/10 幼稚園家長專提講座 and
31/10 家長教師會週年大會

唔知有無用呢?

halloween唔知有咩玩~我地PN 係唔係唔洗比35 元?? 又要同亞仔唸下扮咩好!!! 哈哈!! 唔知佢會唔會好驚~
‹ 上一主題|下一主題