用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港華人基督教聯會真道書院 FS1_T 家長交流平台
go

FS1_T 家長交流平台 [複製鏈接]

big_boy & KCHC,

不如大家O向呢度交流下啦!
   0    0    0    0

返左學個多星期喇! 我仔仔日日都好開心, 日日都有歌仔唱, 佢最開心就係科學堂, 成日提住科學堂教既野, 又話音樂老師好好人....

另外, 都講左好多平日上堂既情況我知. 我仔仔話班主任趙老師好關心小朋友, 日日午飯時間趙老師都會拎住自己碗飯行去唔同組, 同小朋友一齊食飯, 又同小朋友傾下, 又照顧下小朋友, 佢地關係好密切架! 而家做老師真係好辛苦, 連食午飯時間都唔可以休息下... 真係值得尊敬

各位FS1_T家長,

大家請多加留意一下小朋友, 班內有多位同學一齊出水痘呀, 我仔仔都係其中一個, 如小朋友出現水痘徵狀就請盡快看醫生呀!

原帖由 KCHC 於 08-9-17 20:36 發表

我仔仔一歲已出了水痘, 已經免疫, 祝你仔仔早日康復.

多謝關心.... 我仔仔d 水痘已經結晒"焦"喇... 應該下星期一可以返學喇!

有無發覺bk 好少小朋友讀T班? 我地個 TOPIC 好冷清呀

原帖由 KCHC 於 08-11-10 16:21 發表
Hi Rubyhappy2 and big-boy,
昨晚囝囝在公園玩時, 被人撞跌, 結果攪到右手肘有D骨裂, 要打石膏2星期, 這幾天不能上學, 如果這幾天FS1-T有什麼特別事情要留意, 可否告訴我? Thanks ...

無問題, 我日日都上來架... 有咩事一定可以話你知..

囝囝無咩事嗎? 要休息多d 呀

kchc,

唔好太擔心, 相信老師見到你囝囝既情況都會諒解, 趙老師好 care 小朋友, 你不用擔心呀! 我囝囝昨晚話趙老師有同同學講有小朋友在公園玩耍時傷了手, 藉此提提佢地要小心照顧自己.  祝你囝囝早日康復!

kchc,

囝囝昨晚都好高興同我講... 你囝囝明日可以返學喇... 我問佢點知呀? 佢話 : 今日趙老師在飯前禱告講, 話多謝上帝照顧你囝囝, 所以可以咁快返學呀!

KCHC & big-boy,

please check pm

原帖由 big-boy 於 08-11-29 15:51 發表
Dear RubyHappy2:
Pls check your PM.
Thx

Big-boy,

Sorry.. I haven't receive your PM.. Please send again.
‹ 上一主題|下一主題