用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 機票幾錢
go

機票幾錢   [複製鏈接]

引用:我地經dubai飛+brimingham,++坐EK. 3個bund

原帖由 AS-Ma-Ma 於 15-09-22 發表
我地經dubai飛 brimingham,  坐EK.
3個bundle,  每套 $9200, 這價ok嗎 ?  
你地幾錢ar,  分享吓。
我張系一年期student ticket, 經Dubai往 London,大概Hkd11,000

bb360 發表於 15-9-24 10:19
回覆 Ruby1219 的帖子

Ruby1219 可否 pm agent 名給我?  你的 agent  幾平。是否可以先 hold 位, 攞左個平 ...
我都想要,麻煩Ruby send 埋我, 謝謝

引用:亞女上年搭兩轉漢莎都+delay,第一轉,我地

原帖由 basbyy 於 15-10-12 發表
亞女上年搭兩轉漢莎都 delay,第一轉,我地在香港送左佢入閘就走喇,一路無留意個電話,原來入閘無幾耐航空 ...
你女真系好叻,俾我都嚇死!我女15歲,所以我会安排直航,減少意外机率!

回覆:機票幾錢

BA有樣5好,我張票預先劃位要加錢,起飛前24hr 才可online check in 免费劃位!好彩我今早5点爬起身幫呀女mark 位,揀到路口位,我7点再check 時全部剩番卡O位!

basbyy 發表於 15-10-20 09:13
BA 亞女已經升左銅級,可以 7 日前劃位!
點先可升級?我今年一共買了3套BA, oct, Xmas & Easter, 夠5夠資格?要申請定BA 會自動通知我地?

引用:我一月回英,復活節回港的機票也未買,問過

原帖由 AK_Fans 於 15-09-22 發表
我一月回英,復活節回港的機票也未買,問過ba 和維珍要16xxx,是否我遲買所以呢個價?仲諗住若萬二、三就直 ...
我女張xmas ticket, BA倒頭直航,8月買Hkd13000

引用:Quote:DKmum+發表於+15-10-20+20:54+點先可

原帖由 basbyy 於 15-10-22 發表
係計妳搭過幾多積點,而且係計個人,我從來未搭過 BA,所以我係最 basic 果隻blue會員,亞女由上年到今年開 ...
好清楚, 5該晒!

wing530 發表於 15-10-22 13:59
請問你仔仔之前坐過瑞士航空嗎?唔知一個鐘頭轉機會否好趕呢?而且多 delay 嗎?我見一日得一班機,如果 mi ...
一曰得一班機有d危,仲要得一個鍾轉機,朋友,會好咁搏lor!

basbyy 發表於 15-10-22 12:17
係計妳搭過幾多積點,而且係計個人,我從來未搭過 BA,所以我係最 basic 果隻blue會員,亞女由上年到今年開 ...
我女今程只儲到70 tier points, 今年嚟緊會撘多2程,都只係共儲到210!而出年我女夠16歲可揀維珍而同學仔又大多撘CX, 末必撘BA了!

引用:今年年初朦查查地買了張BA,London+/HK/Lon

原帖由 annie40 於 15-10-23 發表
今年年初朦查查地買了張BA,London /HK/London,5月回8月返英國,HK4850,
買多件行李才HKD650, 真抵。 ...
超平!

引用:本来是鬼甘开心甘在三月买坐张平飞,+点知五

本来是鬼甘开心甘在三月买坐张平飞, 点知五月初, 先知道学校改放假迟一星期,结果要比多HKD1200 amendment c ...
但仍然平过晒我地!我女張easter 飛大概今年四月買hkd8500連税,BA直航heathrow

annie40  I checked via skyscanner  發表於 15-10-23 14:17

引用:I+have+bought+another+cheap+ticket+2+wee

I have bought another cheap ticket 2 weeks ago,

one way  HK/London via Moscow by Aeroflot Russian A ...
wow, really good price.  There is no perfect way, as long as it fits your budget and child situation, but not every mum and child as brave as you to try out new airlines.  Share with us later how your child feels after this flight.  Guess you must hv spend lot of efforts in searching and comparing too!

引用:Quote:wing530+發表於+15-10-31+23:24+EK+

原帖由 wloi 於 15-10-31 發表
其實個suitcase 過 20kg已經好重 ....我今日執到一隻15kg, 一隻22kg, 希望我女夠力從行李帶搬落地。 ...
我女都系拎1中(20kg)+1小喼(8kg) 加1背包,佢話無问题,你女同我个一样大,應該可以handle, 放心吧!不过BA好嚴,5準多带,琴晚check in 條龍長得很,是关佢一日2班机,一架11:30pm, -系A380, 另一架11:45,pm, Boeing777, 大大話話成百幾個中学生加上百家长,有d行李超重又要再pack过,就算online checkin 我地都攪左1小时才入闸,呀女要好急腳,所以大家今日走嘅要預鬆d,我都第一次見咁壯覌嘅情境!

回覆:機票幾錢

不过相对9月开学時離别的心情,今次我比上次進步得多了。縱然有不捨,但没有流淚,因为呀女前天很有信心咁安慰我,話佢自己可处理,我亦相信她的能力。特别佢系自己一个人搭的士去brighton, 然后在市中心待半天,再回校!是关佢早机4:30am到,但学校今年改policy boarding house 4pm 才开放,而学校只会安排的士12:30pm 才到airport pickup, 好彩我school visit 時認識了一位中国籍医師,佢地有airport pickup service, 我开学時都系揾佢接!佢今次会接我女,俾佢放低d行李系佢间医飰館,等佢可以去市中心行一陣食下嘢,等到夠鈡再車呀女返学校!

引用:回覆+DKmum+的帖子 BA+只可帶+23kg,+你個

原帖由 bb360 於 15-11-01 發表
回覆 DKmum 的帖子

BA 只可帶 23kg, 你個中喼是帶上機不寄倉?
細喼當手提带上机!另的士收£90 由heathrow 到brighton

引用:+本帖最後由+wloi+於+15-11-1+16:06+編輯+\

原帖由 wloi 於 15-11-01 發表
嘩原来佢大喼+中喼,你真系好多嘢,特别大喼装满嘢好重好难拎,好彩佢有同学仔一齐!
另外你好醒,系机鐡站check in, 可以避开d人龍!

引用:Quote:原帖由+DKmum+於+15-11-01+發表細喼

原帖由 wing530 於 15-11-01 發表
你囡囡學校 call taxi 去机場要幾錢呀?我仔學校 call taxi 就 £65,如果有人 share 就更加非常抵 ...
嘩,你個价不错喎,車費應該系睇距离的,因为学校都系一样价钱!

wing530 發表於 15-11-1 21:10
我仔今晚走,都怕長人龍,所以早d去机場,点知去到 CX 唔使等,估唔到,冇乜人呀

...
請問你張cx票幾時買同埋幾多錢?呀女想我出年買cx俾佢,因為大部分同學都系撘cx, 佢可以有伴同share taxi !

大家買左2016年開學末?我仲末唸店,呀女話上次BA 撘A380幾好,但一個人撘的士真係好貴,我要再度過!

basbyy 發表於 15-11-5 14:09
我都係兩個會都有入,之前無幫亞女開 Asia Miles,所以開頭儲左 D 里數喺 Avois,唔想嘥左 D Avois 分,所 ...
利害,你真系一個精明消費者!我無你咁好數口,我好怕煩,所以賺5到呢d優惠!
‹ 上一主題|下一主題