用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 申請邊張信用咭買機票及儲分換里數係有 So ? ...
樓主: 過客
go

申請邊張信用咭買機票及儲分換里數係有 So ?   [複製鏈接]

過客 發表於 17-6-8 08:59
請問各位會用邊張信用咭買機票比小朋友出國讀書用? 同埋如果張咭係家長名, 到時用量數換機票, 張機票係咪可 ...

我用大新BA card 儲Avios

ipadress 發表於 17-10-15 08:38
BA 小朋友未足 18歲不能登記做會員

末夠18歲不可以申請大新BA信用卡,但可申請成為英航會員, 我女未夠16歲時已成功登記!

3b 發表於 17-10-21 10:47
我開始儲Avios, 請問換機票是打電話比較快還是上網換較好? 因為我習慣打CX hotline, 他們可以講出指定日 ...

我就自己上網換機票,覺得好方便!

3b 發表於 17-10-22 13:23
精明! BA的機場稅比CX貴起碼1仟以上, 如果飛英國我就不會選BA, 看來積分都是換日本機票多.
...

原來不同航空公司收的機場稅會不一樣嗎?搭了咁多次都沒有留意添!

3b 發表於 17-10-22 15:25
應該話兩間公司收的Taxes/fees/charges一樣, 但是carrier imposed charges就有好大分別, CX收GBP47.60, BA ...

原來係咁,又學到野了,謝謝!

hennyyoyo 發表於 17-10-22 15:20
我試過兩邊睇同ㄧ日期及航班去日本,BA avios 嘅税及哩數平過CX,你可試試看。
..
對哦,我之前用AVIOS 換過去日本的機票,我覺得抵過CX好多!
‹ 上一主題|下一主題