用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: coco513
go

KV收生 [複製鏈接]

約6000人申請, 收600個...1/10

去年好多WAITING都入返, 特別係女仔, 因為好多女仔轉晒去GH, 所以有位...

不會吧, 因為有家長問過老師, 如果有兄姐係度讀緊, 一定會比多次機會你IN, 即2ND IN, 如果你冇收到電話, 即係冇問題囉...GOOD LUCK!

原帖由 sarahlmf 於 10-11-17 23:58 發表
我個女都In得唔好, 也是有哥哥在讀KV, 不過我沒有收到電話再In, 所以應該好大機會是表現真的太差所以2nd In 也沒有了!

放心吧, 因為我都有小朋友讀緊..我暫時都未收到電話...最緊要對自己同小朋友有信心...我都覺KV係一間好學校...

原帖由 sarahlmf 於 10-11-18 10:46 發表

是真的嗎, 但我小朋友表現真的不好呢, 不會直接就收她吧? 如果說是主要看家長的回答, 我的部份就應該OK, 好緊張呢, 因為阿哥讀緊, 真的好希望妹妹可以一起, 方便接送! 而且KV真的是好學校! ...

據聞係, 除左有兄姐果D之外, 好似話總之幫朋友經學校攞FORM果D都有2ND IN既機會, 街外人就冇...因為我都有幫我朋友攞FORM, 見到佢張FORM上面有MARK低晒我個小朋友的資料, 同埋IN果時, 個老師有問我朋友同我係咩關係, 點識 (類似有多FRIEND咁)...

原帖由 giant_japan 於 10-11-18 11:17 發表

2ndsister
係咪只有兄姐係度讀緊先會有機會再IN多次? 其他第一次的就一定沒有機會再IN多次呀?

咁我又唔知呀, 因為我IN果時, 個老師問我會唔會考慮PM, 我一口拒絕左, 因為我諗住大果個明年AM, 我無理由細果個讀PM啫...

原帖由 BabyHilary 於 10-11-18 14:02 發表
2ndsister,

老師真係咁樣講? 係就好啦!
希望我地個個都收到offer啦!
係呢, 你知唔知如果老師mark左am only,
係咪真係am冇位就變waiting,
唔會再問家長pm考唔考慮架?

...
‹ 上一主題|下一主題