用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 未至於有障礙,但讀寫偏弱,選咩學校好? ...
go

[讀障] 未至於有障礙,但讀寫偏弱,選咩學校好? [複製鏈接]

回復 monkeylam 的帖子

我睇不到你的分享, 我好想知, 可否SEND多次比我和其他MAMI所說CENTRE資料給我...
歡迎進入Carlson BB => 相簿
Carlson 媽媽變了整餅大師

回復 k_lego 的帖子

我個仔仔係自閉症入了中華基督教一所小學, 這間學校支援非常之好(個人覺得), 仔仔在學期尾先比學校教育心理學家評估到佢有讀寫障礙, 唉!都要面對....這一年由編班試老師已知佢英文差, 一開學已有英文加強班, 第一天上加強班仔仔喊個不停一未習慣, 老師立即打比我叫我唔好迫佢帶佢走, 我叫佢同佢傾下玩下就忘記, 到現在小一完成, 佢都問我小二重有冇加強班, 因佢知道加強班幫了佢好多...之後學校重有中文班加強班, 言語治療同定期有好多不同小組比小朋友及家長上堂, 中英默書減範圍, 功課可減少, 小二開始先有測驗,考試加時, 希望以上資料可幫到你...

Hong2003 & Tabodaisy, 我已pm了你地喇...
‹ 上一主題|下一主題