用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 到現階段什麼都沒有
樓主: fc1668
go

到現階段什麼都沒有 [複製鏈接]

回復 2# fc1668 的帖子

同你情形一樣,求其選一間,寧叩門也不想入津,自己想的一定冇份,自己校網冇間想,所以更硬選了一間一定不能入的。

原帖由 fc1668 於 11-11-16 13:08 發表
哈,原來有人明白我內心喇,一樣呀我地!咁下一步你點做呀?參考下....

已經著手寫緊信去有second in果d

原帖由 fc1668 於 11-11-16 13:08 發表
哈,原來有人明白我內心喇,一樣呀我地!咁下一步你點做呀?參考下....

已經著手寫緊信去有second in果d

回復 8# fc1668 的帖子

有咩分別,最後咪又係咩都冇...大家心態都係想搵一D直資同私校...不過未到最後我亦唔會罷休..大家努力,唔好氣餒...我SECOND IN呢2間,一間SFA已經唔得,HKUGA-應該都唔得...其實我心儀的都不是呢2間..但果間一定靠自己寫..加勁難..唯有靠自己繼續努力....你都係,不要咁快氣餒住..未到最後一刻都未成定局..一齊加油!

回覆 1# smilefish 的文章

你果係仔仔定女女呀...仲有,我原來仲有一間係未IN,就係SCARED HEART,但亦不是心儀,但都係果句,唔想等大抽獎..但亦都係果句...唔好咁灰心啦...

回覆 2# lovegirlslove 的文章

係,你講得啱,但自己既校網唔好MA,若然係津小又係心儀的,我都想..但果D唔會係比自己LAW...IE, MARYMOUNT, MARYKNOLL, 咁,唔選其他,可以點...我知,小朋友係一定有書讀...但唔係自己心儀果D...正如你說,你有OFFER都唔係咁開心,因為不是你的首選一樣..至於,不是心儀仍為小朋友去報,只是想多個機會替小朋友去選合適的...等同你都有3間OFFER在手,但心儀卻是津小一樣...

‹ 上一主題|下一主題