用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2010-11年 K1班 媽媽交流站
go

2010-11年 K1班 媽媽交流站 [複製鏈接]

大家有無參加親子旅行呀?

今日返興趣班都同佢轉埋季啦, 件jacket就好似真係岩岩好, 不過, 我唔會換啦, 我怕到時又會好大件, 因為我個女好廋, 太大件著起又好醜怪.

原帖由 GabbyMaMa 於 10-10-30 11:13 發表
good idea, keep in touch, my gril is in class K1J.  the uniform is just arrived, but the jacket is too small ,,, will u all change to the winter uniform on Monday?

係呀, 所以感覺好岩身, 剛剛好.

原帖由 Tamama527 於 10-11-1 08:51 發表
朱朱媽,你女件jacket係咪細碼呀

致致媽,
應該下星期一先還呀.

原帖由 Tamama527 於 10-11-1 10:22 發表
請教K1B同學仔mami,係咪明天還圖書呀,我唔記得呀

致致媽, 佢無事嘛? 阿囡今日都同我講致致今日唔舒服, 無影相呀. 你不如打返學校問下ms.man有無得再影?

致致要take care啦, 祝佢早日康復. 遲d朱朱都唔同以再同致致充充一齊搭校車返學, 放學先可以一齊坐啦. 我都唔知佢習唔習慣, 佢依傢成日同我講話充充, 致致, 贊科(<-唔知有無打錯), 同埋映希係佢個friend, 唔知轉左校車之後, 仲可唔可以咁早返到學校一齊玩. 唔憤都唔知到時點算?!

原帖由 Tamama527 於 10-11-18 11:12 發表
嗚嗚,佢今日都仲係唔舒服呀,有d發燒同應該有痰頂住喉嚨呀,今早同佢用機聞氣啦,好d啦,唉,應該廳日都唔返學住啦,希望佢快d清到d痰啦

係呀, 我地搬離依傢果區, 搬過幾個地鐵站...問過黎叔叔佢可唔可以車, 佢話唔做果區...所以就要轉校車

原帖由 Tamama527 於 10-11-18 15:36 發表
你搬離開我地呢區呀

阿囡班主任話著自己衫, 但我都想知果日佢地仲駛唔駛帶書包上堂.
另外, 家長果日係跟相對應既時間先可以入內. 表演時間前5分鐘
原帖由 pakayalo 於 10-12-14 15:39 發表
星期五聖誕聯歡是否要著校服?當日小朋友係咪正常返學,而家長就到表演時段先到學校呢?

回復 1# sllau 的帖子

我都覺得呀, 上次家長日, 老師都話K2會日日都有功課做呀
‹ 上一主題|下一主題