用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

點先知收唔收 [複製鏈接]

我知道有很多小朋友還未1st interview, 所以可能學校想等一下, in 多一些小朋友, 才決定收那些, 所以唔駛失望住.

我開始有小小鍾意你地呢班家長, 真係好風趣! 我相信你地嘅小朋友都係一樣咁有朝氣, 入St. Margaret實無問題, 放心啦! 我都希望阿仔可以同你地嘅小朋友做同學仔啦! 我個仔10月中先1st interview,見到你地, 唔知點解我都緊張埋一份.

原帖由 愚人 於 10-10-2 12:36 發表
已經收到取錄信, 2nd 左o既留意下信箱, 係平郵出的. 祝大家好運!

恭喜晒!:)

恭喜晒呀! 未收到信的不用失望, 可能真的還有很多人還未面試, 所以學校仲想等一下才決定呢! 一日未收到信, 一日仲有希望!希望在明天!

原帖由 cpcog 於 10-10-2 16:26 發表
I got the offer letter today! :) Happy!!

我都知道smc的中學部只屬於band 2, 這也令人有點擔心, 不過有些smc小學部的媽咪說, 自從smc轉左做直資, 收的小朋友也有很高的質素, 而且父母們也是十分緊張子女學業的一群, 所以他們也很有信心, smc在不久將來, 一定可能為band 1 學校.

我也相信smc 中學部的成績一定會有很大進步, 因為你見到現在的中學分開3個banding, 又中文班又英文班, 同學的能力相差太遠, 學校很難顧及所有學生, 反而smc的同學仔, 經過interview, 入得的也不會太差, 一齊讀上去, 一齊努力, banding一定會升.

原帖由 cpcog 於 10-10-2 22:01 發表
Thanks! :) We are all still very happy and excited. :)

SMC is quite easy for us to reach so I really consider it as my first choice. :) My husband just feels a bit concern about the academic result  ...
‹ 上一主題|下一主題