用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 KM家長 - 可否講下大戰成績?
go

KM家長 - 可否講下大戰成績? [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

見到幾間出名嘅KG都有家長分享戰果..
唔知有無KM家長可以講吓呢??
(我正在考慮K1嘅去留問題.. )

Thank YOU!
   5    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 BenKeung 於 09-12-1 22:26 發表
小曳人
I suggest you should leave KM. This is not suitable to you.

Why??

我相信任何一個負責任嘅KM N1家長, 都會為佢嘅小朋友報其他KG做backup.. 今年聽聞有一班30%學生waiting 呀! 唔知係咪班班都係.. 定係真係得一班喇!
有選擇就自然要考慮, 唔駛考慮嘅人會連留位費都唔交啦! 要考慮嘅, 就自然因為覺得KM好, 想知多d先去下決定啫~ 如果我眼裡面只有"名校"個名嘅.. 唔睇清楚邊間啱我同埋小朋友嘅, 我唔會出嚟問啦!

不過好多謝其他家長嘅資料呀! 其實早一年嘅畢業生家長都分享過.. 好多小朋友都有好幾個offer, 但係學校公報嘅就只有一間.. 我想知多少少, 亦相信有其他家長都想知多d! 我心目中.. 唔係想入最出名嗰d, 只係小朋友入到一d好d嘅學校.. 就好似我當初揀KM一樣!

恭喜哂大家.. 成績都唔錯呀!!!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 kkyyho 於 09-12-4 17:32 發表
咁男仔通常派去邊間呢???

派?? 你講考到去邊定 派到去邊間津小呀??
津小就LS
‹ 上一主題|下一主題