用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬幼稚園 痴左線!!浸會附幼全日班要$7500?
go

痴左線!!浸會附幼全日班要$7500? [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

其實e+好多無學卷嘅學校半日都三千幾,  咁你要返全日嘅, double 好正常啫~
俾唔起嘅, 可以唔讀全日架!

btw, 自從早兩年佢地大地震之後.. 有朋友响BU做, 叫我睇定d, 唔好諗住..之後一路無聲氣, 真係唔知e+ stable返未~~
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 9284 於 10-9-8 10:48 發表
因為佢同沙田一間頗出名的私立小學有聯繫lor, 就係咁已經值錢啦

如果你講王綿暉嘅.. no la.. 一嚟係直資, 二嚟.. 佢地無優先架! 更加講唔上聯繫
最慘係住沙田嘅有quota (好似唔可以多過幾多個%, 一個細數~ 10%)
住其他地區嘅, 又唔鍾意佢遠~
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 9284 於 10-9-8 11:11 發表
佢地的課程係由浸會大學的幼兒教育部監管的, 課程質素有保證, 各個科目都有浸大的專業顧問做support, 呢d都要唔少錢啦

而且佢地又有outdoor playground, 成個浸大其中一座的building (唔記得個名)有兩層比佢地用黎 ...

你有無聽過早兩年大地震呀?
e+係咪穩定返?

我本身都好鍾意, 但係一聽到裡面做嘅人話唔讀得過.. 就無報喇
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 9284 於 10-9-8 11:39 發表
不要再因為某些傳言而影響你替小朋友作入學與否的決定,最可靠的做法應該是親自到學校了解情況,上學放學時向"真正用家"查問校內情況;亦可向一些幼稚園教師打探一下 , 我本身讀過兩個有關幼稚園工作者的課程, 所以都識得 ...

你講得啱~
問題係~ 我識嘅教育工作者話我知, 如果某間學校老師流失率大, 會有d主要原因~
e.g. 校長唔掂, 教學法好難做到-->老師走
响呢個情況下, 唔應該俾小朋友入去讀

以我所知, 浸幼唔係呢種情況, 只係管理層問題, 但我知道時, 係無校長兼大批老師離職..
所以想問問最update情況.. 如果已經回覆正常嘅, 就當然好啦!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 joeywongmy 於 10-9-8 12:53 發表

報名表上寫明係優先取錄喎
而且我舊年聽講座校長都係咁講

不過我知佢沙田局居民係收得少
呢個都係我煩惱
但阿仔都係3年半後先升小一唧
話唔定佢升到其他更有名既小學 ...

thank you~
可能我d料係兩年前嘅.. 唔update~
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題