用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴學費
go

劍鳴學費 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

我個仔嗰年, N班~27-28個小朋友, 70%收到信升K1, 實質就得10個小朋友係舊生,11個係新生 (K1得~21-22個人一班)

另,我聽過話今年N班得廿人左右一班,唔知係咪真嘅

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 MyTeddyBear 於 11-3-15 12:37 發表
係呀! 今年N班都係20-22人一班, 男女比例平均~

咁直升嘅機會應該大咗喎~
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 belle2009 於 11-3-15 22:49 發表

those kids cannot get K1 offers..........what are the reasons?............they have got other offers or...........are they problem kids?

無offer嘅,有朋友8過,係d返咗學兩個月都仲係樹熊嗰類,日日喊!
我個仔嗰年,升唔返KM嘅都有KV/SC offer,其他嘅都有,因為N班多數收大仔,呢班大仔揾K1唔太難,所有唔需要過份擔心!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 De_baby1 於 11-3-16 11:59 發表
咁我0908BB申請11-12 N班咪實無行

FYI
阿仔N班嗰班,27人,1-6月各有3-5個小朋友, 另有一個係大仔 (前一年12月),7-8月都有,但相對少d
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 belle2009 於 11-3-16 21:16 發表

its seems that it is not easy to have direct entry from N1 to K1

唔係呀~ 往年話70%, 都未計waiting最後收返嗰d
今年21-22人一班升返21-22人一班,應該易咗先啱架!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 belle2009 於 11-3-16 22:28 發表

小曳人 ,

you know on the application form, about the referee.........is it important to have referee?......or it's not significant??

唔駛理佢,我識嘅人多數無填
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 fishingcat 於 11-3-16 23:17 發表

另外我相信小朋友pat pat 離地,先生前面授課但經常去咗後面玩玩具,或者經常破壞秩序都有機會無offer。

呢層就未必~
我家有隻馬騮...
上到K1 老師用咗一個學期修理佢!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 belle2009 於 11-3-17 13:32 發表

I would like to ask the amount of time teaching in English everyday in N1 and K1 (Anglo-chinese class)

我無深究過,但日日都有NET時間,起碼一堂
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 cowind 於 11-3-26 00:58 發表
劍鳴有無校車?

有~
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 galic 於 11-4-4 11:49 發表
知唔知今年有幾多人報? 以往成功取錄的小朋友係唔係INTERVIEW時咩都做齊?

第一個問題幫唔到你
第二個~~ 當然唔係啦!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 galic 於 11-4-4 14:32 發表
how about how many classes and kids in a class?

Since the application form didn't ask about parents background, all we can help is jsut the questionniare. And the there so many applicants, really lik ...

我聽今年N班家長講,都係21-22人一班,同K1一樣!唔似往年,成27-29人一班!
total都係6班
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 eggmama 於 11-4-4 16:43 發表
6班pn? 3am & 3pm? Or you mean 2pn 2k1 1k2 & 1k3?

每級6班,3pm, 3am
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 大頭蝦 於 11-4-17 03:11 發表
如果 bb 係 2010 年 4 月出世, 請問何時 apply n1 ?

2012年1月
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 大頭蝦 於 11-4-17 14:44 發表

oh ! 唔該晒你呀 ! 咁如果我想 bb 喺 4 月尾一足 2yrs 時插班讀幾個月 (如有人走的話), 跟住九月再 repeat N1, 咁我應該幾時問學校 ? thanks !

9月啦! 不過佢預咗無望先好!
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題