用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St. Cat今年小一去私校、直資極差!
go

St. Cat今年小一去私校、直資極差! [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

我諗樓主嘅意思,係報私校/直資嘅offer唔好掛..
政府派位好唔好,又唔關學校事嘅~
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

其實,SC年年都有一班成績好好嘅學生,亦有一班無乜offer嘅人,無乜咁特別,間間學校都係咁架啦~
唔好神化咗某d學校啦!

Christi  agreed....  發表於 11-12-19 20:30
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 RoseInPink 於 11-12-16 13:34 發表
I think it is rather hard to judge a kinder 's " standard" based on admission results.
I have the following supporting reasons:
1. It is a FACT that some kids are studying in 2 kindergartens, for example , GH am + SC pm,
hence if admitted to GH, does it mean that SC is a good school ?

GH舊年已經成日講話學校唔支持小朋友讀兩間學校,仲迫d家長盡快做決定
乜今年仲有人夠膽咁做咩?唔驚小學部唔收呀?!
仲有,SC係K2同K3返唔同am/pm嘅學校,咁樣返兩間好有難度!
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題