用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 多唔多人住新界, 但小朋友返巿區學校?
go

多唔多人住新界, 但小朋友返巿區學校? [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

我會睇車程時間,而唔係睇間學校响邊 (呢兩樣嘢有dd分別!)
新界出九龍係遠,但有人仲過海添!但其實過西隧好快!
我住沙田,你叫我去TKO就一定no way
但九龍區反而OK

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

如果小朋友要extra care,一定係津校好,細嗰個可以跟哥哥,又可以自己出去考,無問題架!
激x應該算出名喎,做教育嘅無理由唔識,佢位相對SC少,易唔易入就睇緣份/background,我覺得SC唔難入囉
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

Happy小米 發表於 12-3-13 11:48
妹妹激x n1入k應該問題不大.
好少激x 家長, 我想問同sc compare係点?
值唔值得山長水遠入讀?

我其實只知嗰元朗,呢間好出名,但又收得少,知佢勁難入
所以幫唔到你比較
但點講都好,N班唔應該坐太長途車
你check check 車程先啦..
我大仔初初MOS出九龍塘,校車車程只係35min(尾站上),初初daddy湊返學,工人湊放工,直至細佬出世先坐校車放學
e+我搬咗出沙田(近咗一半以上),都係尾站上,都一樣係要30-35min

恐龍家
‹ 上一主題|下一主題