用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 7月10日買薄
樓主: single_debbie
go

7月10日買薄 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

學校通告出咗未?
我之前响另一間學校,同一書商,買書係收支票同現金架!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

講多句:如果各下愛好環保,係可以去校務處申請舊校服架!
不過我唔清楚新生安排,但入學後可以再問,特別係冬季校服,可以慳返d!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

Lemon_baby 發表於 15-6-11 16:55
唔好意思, 我想問下個多用途袋有沒有需要買 ?
學校建議要兩個功課袋:一個係IN,一個係OUT我仔用一袋兩格,無問題
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

仲有,書,盡可能唔好去偉發以外嘅書店買,因為偉發俾LS個discount大過其他書商

又或者咁講,同一本書去偉發買,A校同B校得到嘅discount係唔同嘅!而我發現話LS嘅會平d
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

PotterLai 發表於 15-6-16 10:56
多謝Joe會長指導新手家長!

不過書包方面,SPI似乎太重,即使細碼分量亦不輕,加上有些學生收拾書包(因為 ...
你用緊邊個牌子?
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

Felicia726 發表於 15-7-8 15:54
請問10/7學校幾點開門買書?

今朝出咗通告喇!
我無留意幾點開,因為我地pm係讀幼稚園嗰個嘅家長日,只留意下午時間...2-5pm

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

小一係英文同science有唔同

其他無變
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題