用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DSE 放榜 2020 狀元
樓主: Sheep06
go

DSE 放榜 2020 狀元   [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

我見有報導入用所有科目best possible score

咁就係LSC
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

ucw 發表於 20-7-22 09:16
The last one goes to QC, as many years. The boy gets top grades in 6 subjects and M1, while scoring  ...
要查卷啦!

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

我都唔覺得QC嗰位算狀元,仲要甩嘅係數,查咗卷再講
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

Dylanli2017 發表於 20-7-22 09:33
理科人唔讀物理讀地理? 即是讀物理就一定拎唔到7科5**了
係喎,數人唔讀物理咁怪....
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

b3410 發表於 20-7-22 10:35
如果你想去美國讀名校,全理科我估會比較難
咁唔讀bio 都得架
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

b3410 發表於 20-7-22 14:08
點解你哋覺得叻人一定要讀physics 人哋最後揀醫科,讀bio天經地義喎
...
咁如果讀醫就另計,因為自斷 engineering 嗰邊學科機會
只係叻數嘅人,通常phy 都會叻啫
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題