用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 2016/17 P1家長揮手區
樓主: Blueng0420
go

2016/17 P1家長揮手區 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

回覆:Blueng0420 的帖子

我細仔自行已入,請多多指教!

但EK唔可以提自组group...

提提大家,预留時間下星期六報暑期活動。。我見到pta網頁籃球班已出通告,雖然,其實我都未收到正式報名日通告

hppa    發表於 16-6-4 23:57
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

回覆:amylam001 的帖子

當然係自由决定啦!
我都未經歷过小—流程,只知有籃球班,—星期兩堂,個半鐘,其他嘅就要等通告出

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

angelababy 發表於 16-6-4 19:54
請問有無校車資料?課外活動後有校車坐嗎?

註冊日應該會有校車登記及資料,LS係無課外活動後校車架!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

剛知道阿仔編咗邊班喇!學校好好,唔駛勞動我地呢班必收生家長,通告發咗俾哥哥!

hppa    發表於 16-6-6 14:41
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

maylawpm 發表於 16-6-6 21:51
我個仔自行收咗,多多指教!今日攞資料,佢1D班

hihi~ 我仔同佢另一位同學都係D班呀!
依家最期望另外兩位抽到嘅同班同學.. 唔知會唔會同一班!

hppa    發表於 16-6-7 01:00
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

引用:大家好,我今天註冊,係1E班,多多指教!

原帖由 joyce1024 於 16-06-07 發表
大家好,我今天註冊,係1E班,多多指教!

小曵人,我唔知有冇記錯,你係咪07/07媽咪?如果係,好高興係度 ...
大仔0704架!

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

引用:我同事剛剛whatsapp恭喜我,話我地個校長以

原帖由 sabrinasmchung 於 16-06-07 發表
我同事剛剛whatsapp恭喜我,話我地個校長以前在男拔教英文?
現任校長即將退任,候任校長現時响男拔係小学部"副校",將九月到任。

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

引用:謝謝分享!請問小一有多少日要上運動堂?要

原帖由 ccmak2009 於 16-06-10 發表
謝謝分享!請問小一有多少日要上運動堂?要買多少套運動服?兩套夠嗎?

...
two pe per week

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

引用:請問小一放學後會有活動嗎? +

原帖由 vivocity 於 16-06-10 發表
請問小一放學後會有活動嗎?
有,部份有多過—日嘅選擇,部份就只有—個選擇。

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

回覆:sabrinasmchung 的帖子

英文默書範圍升上去會慢慢多。。唔野小!
數無教快,但男校,男仔應該數較好,唔駛太擔心

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

chumeme2015 發表於 16-6-22 20:23
想問下喇沙有無教快?有朋友話數學教快一個學期,1A 冊好快用完
1上A內容,好多响幼稚園已教,當然教得快啦!總之到年終學期尾都仲用緊下B啦!
話時話,男校,數學平均都好d,就算教快都唔駛太擔心,不過,LS無教快
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

我舊年買嘅又唔覺甩色喎~
我都買咗兩套PE,校服都係兩套,但唔响學校買lu~

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

引用:我見通告寫住9月1日小一新生要一位家長陪同

原帖由 mskay 於 16-07-21 發表
我見通告寫住9月1日小一新生要一位家長陪同進入校園 咁係咪一齊入課室觀一日課?

...
hmm...  唔通我睇錯?乜唔係1/9 小二至小六開學,2/9小—開學?!

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

回覆:小曳人 的帖子

照睇通告,小—係家長陪到11點放學 (Sorry通告無響手,但我同老公爭取咗由我請假。。。所以—定玩到11點!)

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

mskay 發表於 16-7-27 23:39
咁家長可以自己交流
唔知多唔多家長去呢
我估,大部份嘅家長都會出席
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題