用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: HMmummy
go

LH 水準超高 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-18 14:29 發表

有冇實例証明呀,我日日上BK都唔覺wor

我做人証: 呢位會員經常發言, 不過唔多覺佢成日提住LH

反而~ 點解無人話吓我嘅?!  我成日KM喎!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-18 15:02 發表

因為媽咪叻叻仔仔叻叻揀得既kinders梗係深思熟慮,所以只敢請教唔敢差輪你

好大頂高帽呀!

你都好勤力呀!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

點解~ 講衰嘢又俾人話
讚又俾人話~ 搞乜呀?!

其實~ 我深信每間學校都會搵到佢地嘅人緣人, 總有d家長覺得學校好得不得了架啦~
大家平常心啦~
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 NICOLE123 於 10-11-18 15:14 發表

我既意思係...多左人留意呢間k 囉 (至少係bk多左人講)

絕對係啦!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 kitmantsoi 於 10-11-18 15:47 發表
不過最重要係我仔仔性格應該唔啱實KV, 佢好奇心特強, 多口又多手兼每事問, 我無信心KV容納到佢但深信LH一定滿足到佢兼將好奇心進化至好學!

當初我都係怕呢樣! 唔知一個咁嘅仔入到去, 會唔會磨圓哂d角.. 我好唔想! 我好想去保住佢嘅好奇心!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 MaryBrown 於 10-11-18 16:19 發表
LH 好? 商場幼稚園 - 冇操場 (陽光充沛?), 靠商場空調 (空氣清新?), 老師又年輕 ,學校歷史又短, 你們話好就好!

LH有好幾個campus
我知道其中一個係比較差d, 但係有一個有戶外.. 另一個有大窗+無敵海境! 絕對陽光充沛, 一見傾心!

小兒唔係讀LH, 但係一樣算新校, 一樣有年輕老師
不過~ 我相信小朋友鍾意同姐姐玩多過同姨姨玩喎!

而且~ 想知有無料到, 應該睇睇人地嘅業績先!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 MaryBrown 於 10-11-18 17:36 發表
佢考小學數據,是佢統計 ( Who know? ) 。 實際是商場幼稚園 - 冇操場 , 靠商場空調 , 老師 又年輕 ,學校歷史又短,  不過, 我都覺得我年青但有’經驗’,
我重覺得大角咀(手足口病) 及填田區個Campus最 ’ 一見傾心’!  ...

好驚~
你有無去過紅磡個campus入面睇過?
唔駛咁激動..
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-18 18:01 發表

睇吓下面咪知law

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2252194&page=4#pid33341100

The end.

:loveliness:
我都好希望我嘅小朋友响嗰d環境長大
可惜.. 我地活响HK
無得選擇!
我之前做過research, 要有好大空間, 有大窗~ 沙池, 草地, 馬騮架.. 嘅KG, 似乎係無!
我只揾到HK有兩間KG有沙池,  唉~ 最後認命~ 放棄!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 boyboy_mama 於 10-11-19 13:30 發表
Actually, I really want to know whether LH is a good school or not. My son is now studying PN in LH (LP) but I am waiting for the result of SC, Creative Primary KG. As compared to these two and also HKPS, which one is better for my kid? Some parents told me that LH is very commercial and the school management does not have the heart to educate. Is it true?

you should be the one who answer this question!
no one can answer this for you~
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 HMmummy 於 10-11-19 13:31 發表
知足常樂, 育兒應該是讓小朋友欣賞自己擁有的,並口中充滿安慰與讚美. 互勉.
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題