用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無考到德望...而又會唔讀呢???
樓主: Valenie918
go

有無考到德望...而又會唔讀呢??? [複製鏈接]

原帖由 Valenie918 於 09-11-26 02:15 發表
o係d forum睇到話有機會開返德望幼稚園, 真係又開心又擔心...原因係我住o係元朗....返學路途遠真係一個問題...
但我又好like GH, 好想囡囡入讀....咁就去試下考啦~~
因我囡係細囡...諗住都係去見識一下....無諗過收 ...

如果每日甘長途跋涉,個細路真係會好辛苦......我覺得大人坐車好過細路坐,如果你真係要入,寧願自己辛苦d,搬出黎住,否則都係唔好甘辛苦....

原帖由 yyin 於 09-11-26 13:24 發表
唉.....我地想讀都唔收??

不要灰心,我覺得總有不少家長會十五十六,到明年四月份放棄學位的

原帖由 princess_sumyin 於 09-11-26 14:03 發表
我就係15 16果種人啦
依家TT 同 Good hope都收左
TT就唔讀ga la
Good hope就唸緊,我會去埋SPK同培正,睇下個女鐘意邊間多d

有選擇係應該架,甘樣先唔會甘容易後悔丫嘛

原帖由 princess_sumyin 於 09-11-26 14:22 發表
除左考慮學校的教學模式,我仲會考慮埋小朋友鐘唔鐘意學校,我覺得小朋友都有自己的perference,好似佢去kv咁,好怏就已經話唔鐘意啦....我會選擇一間小朋友覺得舒服的學校 ...

EXACTLY!!這叫做緣分!!

原帖由 PSKwan 於 09-11-26 18:33 發表
Hi princess_sumyin,

請問你TT收左係國際班定係主流班? 點解你一定唔讀TT?

其實我囡囡都係TT 同 Good hope都收左, 但係我C6 prefer TT, 因佢擔心 Good hope 第一年課程唔知係點? 又唔知有無NET & PTH 老師, 而且仲 ...

有NET有PTH老師,面試當天校長校監說的
‹ 上一主題|下一主題