用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 第三屆全港學生公開朗誦比賽一問
樓主: hyto
go

第三屆全港學生公開朗誦比賽一問 [複製鏈接]

原帖由 Sherryko9 於 10-4-13 14:24 發表
睇番網頁,今年只是第3年,甘你味由第1屆已玩?曾有過想報的念頭,但實在太貴,玩過唔少唔駛錢的比賽,所以唔參加.
我都好想知點解?有朋友曾問過我,但比唔到意見,何否PM給我知過程,謝!

...

請問有邊d唔使錢既比賽呀? 唔該!

[quote]原帖由 pamelaywy 於 10-4-13 14:19 發表

我想請問一下,是不是即場會宣佈同埋頒獎架? 如果只參加一項,大約要在逗留多長時間呢?

安排甘一般,點解你地每年都參加呢? 可否分享一下?

原帖由 洛婷 於 10-4-13 16:37 發表

唔記得講 , 依個係一個才藝比賽 , 唔係鋼琴比賽 ,
咩表演都有 , 所以我叫亞女當去玩/攞經驗 ,
以我所知 , 今年同上年都係藝術體操攞獎杯 :loveliness: ...

謝謝,好有趣呀,但比賽項目不同,唔知評判既準則系點架呢

Hi pamelaywy,

oic.你自己train小朋友嘛?我發現要不停參加比賽都幾辛苦,3-6月有幾個比賽,一個接一個,根本無辦法參加太多.

share123

普X會系特別難羅獎架,分初賽同埋決賽.

原帖由 Sherryko9 於 10-4-16 10:00 發表
當年囡囡都入過決賽,所以又唔可以話係內定,我地無參加過佢地舉辦的講座;但可以講句,佢地D評判來來去去都係果幾個,如果今次你入唔到,但又自問做得好好,有自己風格,甘下次都可以唔駛參加(如果你想攞大奬),因為年年都係 ...

系呀,但校際一定要5歲以上,即K3先可以參加嘛. 普X會今年既決賽系5月底

原帖由 Sherryko9 於 10-4-16 17:09 發表
最初囡囡參加公開比賽是"寧濫勿缺",參加過2年就"寧缺勿濫"了!過多的比賽真的令人很累,指大人,因為要慮心慮力 .唔駛太心急找比賽給小朋友,上到小學也未遲,我亦明白大家身為媽咪見到其他媽咪都係 ...

看來今年改進了很多.上星期參加左今年一個項目,安排好smooth,每個session一小時,頒發頭五名,其他參賽者都有獎牌.

原帖由 bobo 於 10-5-24 14:26 發表

基本上如果比賽當日有參加比賽o既都會有獎, 睇下咩獎架遮, 起碼都有優異獎, 同豬肉獎無分別, hehe

不一定架,要看每場的參加人數. 每場設頭五名入圍同埋15名初賽優異獎,如果參賽者只有20人,當然系人人有份喇.但最多既時候會有五十幾人架.

不過,最老土系頭五名當場只有一張入圍通知書,咩實質獎勵都無,搞到好難同d小朋友解釋.

但總體來說,我覺得普X會辦的比賽還是不錯的

原帖由 bobo 於 10-5-24 15:39 發表

哦, 可能我仔參加果場勁少人, 所以人人有獎, 不過呢個比賽真係幾貴, 都咁多人 JOIN o既, 都唔係好明, 我就係覺得頭五名果度安排得唔好囉, 講晒佢地名次, 但又無獎架喎, 又唔同你講 why 無獎喎, 只係比張紙你自己搞 ...

有d比賽仲貴呀,要差唔多300一項架

原帖由 金毛B媽 於 10-5-25 09:33 發表

$300 一項, 係咪組隊比賽呀, 我都同阿囡同其他小朋友組隊比賽呀

GAPSK果個,200尾架,你有興趣還可以報名

原帖由 金毛B媽 於 10-5-25 10:43 發表

GAPSK --> 即係邊個, 有無 web-site 睇下呀

http://www.gapsk.org/popup.html

我最近唔再參加比賽,要抖暑,祝你好運!!
‹ 上一主題|下一主題