用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 2010-2011 P.1C 入來chat 一 chat
樓主: Carmen2004
go

2010-2011 P.1C 入來chat 一 chat [複製鏈接]

唔係好覺要寫你所講既字WOW...死火...我個女冇帶返來做??? 另我問既應該係MATH A要寫既字,佢本簿寫左1.THREE 2. MAKE 3.TRUCK仲有4.5.6.就冇寫要寫咩字呀...

原帖由 woodsoil 於 10-9-12 12:00 發表
lovebayv,
生字是否星期一要交的Gerneral Studies vocab?
小女寫了"Body", "Head","Trunk" and "legs"

woodsoil, sorry!我睇漏眼,GS係有你所講既生字,係星期一交呀...

原帖由 woodsoil 於 10-9-12 12:00 發表
lovebayv,
生字是否星期一要交的Gerneral Studies vocab?
小女寫了"Body", "Head","Trunk" and "legs"

下...得咁少時間...我又要問下先...

原帖由 raincheuk 於 10-9-13 13:10 發表
亞囡話食飯唔夠時間食,1點鐘開始,1點3就要收嘢走人落操場小息,佢話未飽可以食埋去呀!
係咪真係得咁少時間?

各位,我女今日請左假,請問今日功課要做D咩呀?THX!

我回覆左學校唔會參加...因冇人揍女,如可以帶小朋友一齊出席...我就一定會去...你知唔知可唔可以帶小朋友去呀?

原帖由 woodsoil 於 10-9-14 22:07 發表
lovebabyv,

每日的功課已上網, 你可以在學校的網址看到呢.

http://www.evangel.edu.hk/image/hw/130910-p1.pdf

你們都會參加星期五的家教會嗎?

SORRY!咁遲至回覆...23/9我OK架...
THX!

原帖由 Carmen2004 於 10-9-15 12:13 發表
Any more people will join?
If only 5 of us, do we still want to meet? If ok, please suggest where to meet?

我都唔係好明需唔需要寫字呀....???

原帖由 Carmen2004 於 10-9-15 20:43 發表
Please advise what to do for the words for spelling? I know we will have a dictation next Tue but do we need to do anything for the green book? Need to write anything on it?

thanks!我今日仲寫左張紙仔問老師呀....
另想問問星期四LWL你地知唔知小朋友學咩未呀?我老公今早去問老師,老師又話已經同小朋友話左... 唉...問返阿女知道學咩未...佢就十問九唔知

原帖由 PERRYNMOM 於 10-9-16 09:30 發表
個本簿係貼"WORLD FOR SPELLING"張紙比佢地温,唔駛抄寫的. 下星期默完書後,如有改正,便係跟住個頁做的.

會唔會hotel有tea buffet會好d呀???

原帖由 Carmen2004 於 10-9-16 14:35 發表
Spetty,

As I am not living at TKO and my home has no clubhouse, so anyone can help on this???

Carmen

唔該晒呀perrynmom,阿女成日一舊雲咁....

原帖由 PERRYNMOM 於 10-9-16 14:22 發表
LOVEBABYV: 你今晚再問佢,因今日上咗,應該仲會記得的.

CARMEN: LAI CHI KOK比較遠,可否安排在TKO的會所?

好呀...

原帖由 Carmen2004 於 10-9-16 16:20 發表
Have just called APM Neway, they don't have K buffet for lunch.

午餐時段   港幣:港幣:星期一至五$55起/星期六,日$59起(學生免加一),(APM商鋪用戶全星期$35免加一)另收加一

They have one room for 30 ppl b ...

Let's put names down:

Place: APM Neway
Time: 12:00pm-2:00pm
Date: Sept 23

Carmen: 2 大 + 1小 + 1 bb under 3 yrs old
Tora : 1大+ 1小

Rebecca: 1大 + 1小

原帖由 Tora 於 10-9-16 17:11 發表
Let's put names down:

Place: APM Neway
Time: 12:00pm-2:00pm
Date: Sept 23

Carmen: 2 大 + 1小 + 1 bb under 3 yrs old
Tora : 1大+ 1小

請問今日MATHA要寫咩字呀...阿女又唔知抄左D咩返來...

唔該晒呀...

原帖由 ethanmom 於 10-9-16 21:10 發表
今日Math 生字如下:

1) Addition
2) Plus
3) Equals
4) Althougher
5) Subtraction
6) Minus

希望幫到你啦!

Ethanmom

哦...乜原來係手冊尾頁呀....死火...我冇睇tim 等我今晚返去睇睇先...

原帖由 yiuyo 於 10-9-17 11:27 發表
我大仔都係咁做, 不過阿女都係話貼佢而家張紙喎, 唔知係咪改左,所以佢都係貼左呀!

另LWL小朋友要上什麼, 手冊到有貼左3張紙話俾大家知道
第一學段上什麼, 第二 & 第三 上什麼的, 你地回去睇下
是手冊的差不多尾頁呀 ...

唔係呀...可能你個女講緊反話...佢都係一指走天涯咋WOW...

原帖由 Tora 於 10-9-17 15:16 發表
lovebabyv:

阿女話你女女彈琴好叻呀, 仲好好聽...

唔知有冇人知,我回覆左今晚唔會去聽,E+又可能可以去...唔知入唔入得呢?

YIUYO,手冊搵唔到有關LWL資料呀...

原帖由 yiuyo 於 10-9-17 11:27 發表
我大仔都係咁做, 不過阿女都係話貼佢而家張紙喎, 唔知係咪改左,所以佢都係貼左呀!

另LWL小朋友要上什麼, 手冊到有貼左3張紙話俾大家知道
第一學段上什麼, 第二 & 第三 上什麼的, 你地回去睇下
是手冊的差不多尾頁呀 ...

冇呀...只見e-book for CT及上網MATHS咋... 咁你小朋友LWL係玩咩呀?
THX!

原帖由 yiuyo 於 10-9-18 01:40 發表
响手冊memo那幾頁有貼喎, 如果你真係冇, 要同老師講番呀!

想請問大家23號係假期,咁24號想CONFIRM係唔係都唔駛返學?
‹ 上一主題|下一主題