用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: fion88
go

SMCESPS -P1 2009 [複製鏈接]

Dear all,

請問Charity Raffle Ticket 幾時要交番比学校?

ross, fion88, caseymami,
我比左$$買ticket, 果日會去, 下午自己凑仔放學, 一唔一齐lunch?

原帖由 meowross 於 09-11-28 19:13 發表
fion88, candybb

您地去唔去? 我嗰日攞左假...但, 諗諗下, 都係想訓妟d, 之後去大會堂接女....一齊lunch?

好彩您post 出嚟, 我問個囡先知有 "扮默書", 佢話一個錯扣兩分, 佢得94分 ?! 有人66 分?!幾好, 個囡即刻" ...

唔係last fri買左咩?   呀仔掃左7樣野返屋企 ...

原帖由 一家三口 於 09-12-1 13:39 發表
溫馨提示 :

本星期四 和星期五係一年一度 "Crazy Sales", 小朋友可帶小量現金購物. 請bring your own bag. (包括玩具, 文具, 二手書....etc)

...

係呀, 全部$2  ~ $3.-件, 呀仔好

原帖由 Web 於 09-12-1 14:31 發表

20蚊買到7件嘢?

me 3, 但琴日好似有d時出 ~  

原帖由 fion88 於 09-12-14 23:49 發表
me too....好似棵草咁

Dear all,

放完假, d dictation又黎la , 11號(NEXT MON)中默13, 14課

Dear all,

學校有新homepage 呀, 比以前好好多
大家去look look!

d maths係中文, 呀仔唔係好識睇 題目 ,  gs 有英文題目好好多 ....

原帖由 meowross 於 10-1-8 09:49 發表
all

大家有無join 嗰個maths / gs online exercise 呀! 可以玩la....我個囡, 玩上癮.... d IQ題, 都好深, 係亞媽答...

但點解我玩嚟玩去都係得maths? gs 呢? 唔通仲有第2 條link???

...

Dear all,

this coming sun. 9:00 ~ 9:30 SMC P.1 ~ 3三位小朋友 去RTHK english channel 接受"Sundaysmile"主持訪問, topic係 "their favourite book"

大家可以之後可以click番收聽 RTHK Programme Archive :
http://programme.rthk.org.hk/channel/radio/programme.php?name=sundaysmile&p=4364

Homepage:   http://app1.rthk.org.hk/special/sundaysmile/  

Ross,
唔好禁 , 份quiz唔淺, 下次叫呀囡重睇再重睇la~

Dear all,
琴日派左class photo la.
您地sat 去唔去睇drama competition?

原帖由 meowross 於 10-6-24 09:49 發表
數學quiz 派左番嚟 ~ 就嚟俾個囡監生激c...人地叫佢圈佢就剔, 咁就無左一分, 計數計啱晒但係寫錯個單位, 又少梗分, hundred 少梗個s, 又無左分....全部都係冤枉野呀 ...

Ross,
唔好禁 , 份quiz唔淺, 下次叫好重睇再重睇la~

Dear all,
琴日派左class photo la.
您地sat 去唔去睇drama competition?

原帖由 meowross 於 10-6-24 09:49 發表
數學quiz 派左番嚟 ~ 就嚟俾個囡監生激c...人地叫佢圈佢就剔, 咁就無左一分, 計數計啱晒但係寫錯個單位, 又少梗分, hundred 少梗個s, 又無左分....全部都係冤枉野呀 ...

我都會去, 我个仔扮老鼠

原帖由 mfky0306 於 10-6-24 17:04 發表
我個仔都係加咗頭兩個就收工激死
sat我會去睇個仔做隻死馬...

See u all in P.2
記得做齊暑期功課la!  
P.2 大家再努力~~

原帖由 hommy 於 10-7-13 21:21 發表
It finally concludes P1 now. It is nice to be with all of you in P1. See you in P2's forum. Cheers.
‹ 上一主題|下一主題