用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 2010 K1 interview 題目
樓主: MAVINMA
go

2010 K1 interview 題目 [複製鏈接]

Hi, 我個囡囡都係細b (Nov 07), interview 問:
- 問小朋友叫乜名, 幾多歲
- 砌積木 (砌6-8塊正方形積木, 砌高)
- 問小朋友用乜野砌積木 (answer: hands)
- 叫小朋友指出眼睛, 鼻等
- 比張紙及顏色筆小朋友, 叫小朋友畫太陽及雪糕
- 比張Picture小朋友, 問邊個係daddy, 邊個係mommy
- 最後送gift 比小朋友, 貼紙or糖, 叫小朋友選擇

希望幫到大家, Good Luck!

Hi Choiying-mama,

我囡囡唔識答話用手砌積木及唔識畫雪糕, 其他問題都ok.  老師話應該無問題, 叫我地等收信!
York 都係我心水, 我有幾個同事d 小朋友都係讀York, 覺得幾好, 特別係英文.而且我覺得個舍好新、好靚, 老師好 nice! 不過我想Interview 埋St Cat & 根德, 比較吓先決定.

Hi Choiying-mama,

我囡囡都收到York既信, AM class.  遲d可能同你個囡做同學!
我囡囡係細B, 我估根德既機會不大, 即管試下! 至於St Cat, 我到今日都未收到form, 有d擔心!

Hi 0226 & VVian,

我所知York係分階段Interview, 而我囡囡係第一個batch. 所以你地唔使擔心! Good Luck!

原帖由 jcryan 於 09-10-18 13:19 發表
Hi cchoiying 及 已取錄的家長

請問你有無去個講座?

我有去聽講座, 主要係由校長簡介學校history, 教學理念等, 我覺得最重要佢地會安排學生考Cambridge English test.  K2 students level 1 – Starters (相等於小學3年級課程) and K3 students level 2 Movers (相等於小學5年級課程). 如果有時間, 我覺得都應該去聽, 了解下呢間學校係唔係適合自己小朋友.
‹ 上一主題|下一主題