用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 11/Aug 囡囡返學喇...
樓主: cchoiying
go

11/Aug 囡囡返學喇... [複製鏈接]

Hi ck07hk & rosebud, 我個囡都係N1Cam! 佢係11月細B.  好高興可以識到同班同學仔家長! 我個囡今朝見到校服就即喊, 跟住講咗好耐先接受要返學呢個現實! 好彩佢上校車都ok, 無喊. 不過今日校車遲咗好耐, 8:45 先到 (原本係8:25), 而放學仲遲, 11:50到(原本係11:25).

原帖由 mokstick 於 10-8-11 23:45 發表

puiyimama,
我個朋友同我講,話佢個fd個fd'sbb 又係同我同班,見puiyi,5知係咪你呢...

我個囡係叫沛兒, 我知我有friend個friend既小朋友係讀York, 不過就唔知同班囉.  我諗應該係我嚟, 等我問吓我個friend先.

回覆 74# rosebud 的文章

Thanks rosebud!  我無打電話比Ms Cheung.  諗住下星期搵日去學校接放學, 順便問阿囡個情況.  我尋晚返屋企問阿囡學校係咪唱London bridge? 佢話係, 跟住就自己唱. 仲以為真, 哈哈!
我個囡出街/返學都係好怕醜, 唔多出聲. 問佢學校情況又唔答, 好彩有你哋講我先知多d

原帖由 mokstick 於 10-8-14 00:07 發表
各位n1c家長,我都想下星期搵日去湊呀仔放學,順便可以問下老師呀仔番學情形,我想星期2,大家有無興建一齊,又可以見下...

Hi Mokstick, 我諗住今個星期四去學校, 因為我星期四下午有其他事做, 所以公司請一日假, 朝早接呀囡!

原帖由 rosebud 於 10-8-16 09:54 發表
學藉卡,我都搵唔到,後來先知係張紙,填返啲資料咁...

仲有英文名,係咪一定要改架呢?當初我同老公講,小朋友已冇得選中文名,英文名等佢大個自己選,所以一直冇改。 ...

Hi Rosebud, 我都無幫我個囡改英文名, 我只係在回條填"Pui Yi".  唔知老師會唔會有comment.
‹ 上一主題|下一主題