用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃灣聖芳濟好嗎?
go

荃灣聖芳濟好嗎? [複製鏈接]

我個仔派荃灣聖芳濟, 佢唔鍾意, 想入李城壁, 已敲門, 但我覺得機會唔大.

荃灣聖芳濟好嗎? 我最擔附近雜, 其次是細.舊及資源. 你地有無仔仔讀硬, 讀得點?
   0    0    0    0

呀仔鍾意李城壁因為佢banking高D, 又近屋企, 仍唔鍾意荃灣聖芳濟係男校;

好多同學都選李城壁或廖寶珊做第一志願

我今晚去大會堂呀女學校的50週年晚會, 我以前的校長講現任的荃官黃校長之前都是讀聖芳濟. 她說:"都未讀點知唔鍾意?" 那又有道理. 我明天帶呀仔去註冊!

原帖由 redkoni 於 11-7-6 19:25 發表

除咗硬件,荃灣聖芳濟點都好過李城壁,佢吔早年d師兄現在有不少專業人士,有資深官員,有做傳媒,若不是礙於其硬件欠佳及附近社區人口變化,收生青黃不接,也未及淪落到所謂Band2,當年成績唔差得過兄弟校大角咀聖芳濟. ...

原來現任SFX的校長也是SFX的學生, 佢領導得好唔好? 荃官玩了新校長, 佢領導得唔錯, 最少肯搏.肯做.

Hi Leeym1, 星期曰晚上11點幾都回覆你的E-MAIL是SFX 還是官中校長?

只不過呀女上年派到荃官, 經接觸過, 我才提起黃校長; 至於呀仔一來成績讀唔到荃官, 二來荃官真係唔適合佢, 佢唔會讀得開心; 但我反而覺得SFX適合D. 不過佢自己鍾意李城壁同廖寶珊多D. 最難佢唔可以迫, 要同佢講道理, 佢明白及認同就會自己做, 當然要間中又提醒佢, 當然佢唔一定認為要做
‹ 上一主題|下一主題