用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 St Stephen's College有消息未?
go

St Stephen's College有消息未? [複製鏈接]

未有呀,係未收吾收都通知架?我識幾個面左試都未有信....好擔心...

原帖由 nyfng 於 11-3-15 14:05 發表
請問有無人巳收St Stephen's College (赤柱)入學通知?

我好鐘意間學校,有個同事幾個仔女都係度讀..點解咁耐都未有結果?洗吾洗打電話去問?我知寄宿會優先架,面試都有問,不過阿女答吾寄宿....我亦吾想佢話寄宿但讀又吾寄宿...好似講大話咁...
原帖由 ssckid 於 11-3-21 11:28 發表

我的小兒現時在St. Stephen唸中三,是中學轉直資的第一屆。他是由聖小升上去的。

轉直資後,中學每級分六班,每班三十三人。其中兩班為精英班。中英文是小班教學。六班共分為九個小組。即每小組約二十二人。學校會將學 ...

真係吾該晒妳~~一路我都吾夠膽打去問...好怕衰左~~~~咁即係有幾輪人啦...希望係第一輪啦.SAT吾洗去自行間學校面試,今WEEK考完試可以玩下..吾係就又折磨中~~~~~

原帖由 guoguosailo 於 11-3-21 12:15 發表
Just called SSC. They said the first batch of offer letters were issued on 19 Mar, Sat.  That means those accepted will receive offer letters today at the earliest.

唉~~昨晚信箱只有電費單及月結單....今天還沒有的話相信已落選啦...仲有邊位昨晚收到信??替你們高興..不用大抽獎....很多成績好的學生都不願把命運交落一個數目字..我亦是..可惜阿女成績不太好,只是中上吧了...

唉~~無份TIM~請問有無後補架?係未星期六收晒D人有位再寄?幾時知道有無位?

如果後補都無份,仲有無得叩門?定要7月先可以再叩?或已經無晒位呢?

原帖由 zhuoya_wong 於 11-3-23 15:24 發表
學校說第二批信會在下週一寄出,再等等,希望會有好消息。
‹ 上一主題|下一主題