用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德雅有結果了!
go

德雅有結果了! [複製鏈接]

收既系唔系都系女仔?系唔系男仔收好小個?
原帖由 713mom 於 11-11-5 22:37 發表
明白心情同感受,不要太擔心啦,今天是星期六,明天不派信,最快要星期一才有結果,希望個個小朋友都獲心儀學校取錄.難為天下父母心,今年競爭比往年大.
哲哲寫真 哲哲私相集

好似無見有男仔收左咁..唔通真系多數收女仔.
原帖由 rabbitann 於 11-11-6 00:54 發表
有無男仔已被accepted?
哲哲寫真 哲哲私相集

我都問左,佢都話唔系,只系太多信要寄出,我問佢收幾多個男仔,無正面回應.都系叫我等信.但就肯定收女仔多.
原帖由 JOJA 於 11-11-7 09:25 發表
今早忍唔住

打去德雅問問

職員說已分派寄出
以確保全部人都能在15/11前收到通知

我問會否是取錄生先寄出
她答回覆
都唔係架(但唔多通順), 叫我們耐心等待下
好快會有通知

但我估
在行政上
當然係寄出哂同一款信 ...
哲哲寫真 哲哲私相集

我個仔都系衰梗.果日interview 老師問佢,你唔見左要點.
佢居然答"唔知,未試過"..我比佢激死,平時我地系有教佢要點做.唔見左我地..見完佢先識答我.要搵警察.都已經無用了..其他野佢就答得幾好.(佢話返比我聽) 衰就一定系衰哩條.. .
原帖由 bb_june 於 11-11-7 10:17 發表
謝謝, 我正等待德雅回覆, 希望有天有信啦.
哲哲寫真 哲哲私相集

今日收果啲肯定系waiting or reject...
原帖由 bb_june 於 11-11-7 10:21 發表
謝謝, 我正等待德雅回覆, 希望今天有信啦
哲哲寫真 哲哲私相集

如果今日下午收到信既,請回報一下.(睇下系唔系真系reject 同waiting) 我要放工晚上先可以睇信箱.
原帖由 coolguy 於 11-11-7 10:51 發表
water55妳好!!!

因小女亦已被崇真(主流部)及德雅取錄,現在還十五十六,不知如何選擇?所以很想聽聽妳對這兩所學校的評價.

謝謝!!!
哲哲寫真 哲哲私相集

恭喜晒,請問你地系唔系都系女仔?
原帖由 wawa70 於 11-11-7 12:54 發表
Me Too!!!
哲哲寫真 哲哲私相集

你地最好啦..我好擔心
原帖由 sbobo 於 11-11-7 13:40 發表
我今天都收到取錄信, 好開心, 係阿囡第一個offer :D , 之前有好多 rejections, 終於守得雲看月明.
哲哲寫真 哲哲私相集

Me too..
原帖由 angeemama 於 11-11-7 13:46 發表

congratulation, I wishing I can share the same message today with you all!!
哲哲寫真 哲哲私相集

你岩岩睇完無呀.
原帖由 3ll 於 11-11-7 15:00 發表
慘喇,德雅又無信,祟真又無信!
哲哲寫真 哲哲私相集

系啦,都唔明點解唔一次過寄出..
原帖由 rabbitann 於 11-11-7 15:09 發表
你剛剛check完?  點解d學校成日都係分幾批信來寄, 收唔到信d家長真係好慘
哲哲寫真 哲哲私相集

我仲未有信..多數唔收了.
原帖由 angeemama 於 11-11-7 17:57 發表

Don't worry, your acceptance letter is on its way!!
My daughter had the interview @0930!  It was really quick and I still managed to bring her to activity class @1015AM
哲哲寫真 哲哲私相集

你小朋友有無同你講返佢IN 成點..我個就一定系衰答左人地"唔知...未試過"返到屋企.我同佢講左唔收佢,佢都好失望..
原帖由 UncleGrand 於 11-11-7 19:46 發表
Me too...not yet receive the letter.
哲哲寫真 哲哲私相集

我個仔話德應該收佢,點知...
原帖由 anthony010103 於 11-11-7 21:30 發表
My kid told us "I want to study this school" while she said nothing during other interviews. Finally we received the letter. I believe we sometimes the arrangement of P1 admission has some magical pow ...
哲哲寫真 哲哲私相集

今日都無信多數系唔收..今日有信既全部都系收既.所以我知唔得囉.
原帖由 celinapang 於 11-11-7 22:03 發表

You mean you received a RL ?
哲哲寫真 哲哲私相集

我見到得一個男仔話收,打去問佢收幾多男仔都唔答我.算了.女校男生都無得做.
原帖由 taktakb2006 於 11-11-7 22:47 發表
我都收到取錄信喇!我阿女果個日個哈哈笑貼紙係橙色!唔知係咪要黎分組用呢?
哲哲寫真 哲哲私相集

我個仔都系橙色.
原帖由 taktakb2006 於 11-11-7 22:47 發表
我都收到取錄信喇!我阿女果個日個哈哈笑貼紙係橙色!唔知係咪要黎分組用呢?
哲哲寫真 哲哲私相集

HI ,
We are also is catholics,but still not receive the letter..
原帖由 Chansautung 於 11-11-8 09:32 發表
My son has been accepted. We are so happy because this is a catholic school and we are catholics.
哲哲寫真 哲哲私相集

HI,我個仔系創x k3生..原來系師姐..我都報左德雅.但仲未有信..多數唔得了.
原帖由 elysemama 於 11-11-8 10:53 發表
Hello, 各準德雅家長,你們好!我囡囡現就讀德雅二年級,德雅的硬件雖然有點不足,但她的軟件足以令我很安心讓囡囡在這校就讀,學校就像一個大家庭,小息時你不難見到高低年班的同學打成一片;可能因為小班教學的關係,我覺得老師(以 ...
哲哲寫真 哲哲私相集

SORRY ,我系公司無帶所以唔知.我系系9月14號交表既.
原帖由 UncleGrand 於 11-11-8 11:23 發表
請問各位未收到信的家長們,你們小朋友的號碼是否在400之後呢?
哲哲寫真 哲哲私相集
‹ 上一主題|下一主題