用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SFA 2nd interview list announced!
樓主: YLMom
go

SFA 2nd interview list announced! [複製鏈接]

我個仔第一間有result 但第一間就rejected...
原帖由 jumbo_mandy 於 11-10-18 10:03 發表
qoo_pooh,

真替妳高興, 加油呀!
哲哲寫真 哲哲私相集

我好怕最後間間都系rejected..我只系報左4間,但4間都系好多人考既..因為經濟問題我只系揀果啲2k幾學費去報..但果啲就系大熱既學校.多數都系陪跑..今晚都唔知同唔同個仔講返好..我估佢自己都知,因為佢都話自己好多都唔識答.
原帖由 jumbo_mandy 於 11-10-18 10:14 發表

mw7183,

不用灰心, 還有很多機會等著的, 小朋友interview很講狀態和運氣, 去年身邊很多朋友, 都曾連收多封reject信, 情緒也難免受到影響, 那段期間很考父母EQ, 幸好最後他們也一一獲得心儀學校取錄, 所以, 希望在 ...
哲哲寫真 哲哲私相集

本來5間,有一間無去IN.而家已經太遲好多都CUT 左了
原帖由 jumbo_mandy 於 11-10-18 10:32 發表

唔好怕定先, 不過只報4間, 確實有d冒險, 可否再報一些做back up? 我舊年嘅經驗係, 都係只報了4間, 結果除了SFA, 其他3間竟然係撞埋同一時間添, 你話驚唔驚喇! ...
哲哲寫真 哲哲私相集

見咁多人都有得 見2次,我個仔真系好屎..]原帖由 anthony010103 於 11-10-18 14:07 發表
Is the letter for reject ? Thanks for advice. [/quote]
哲哲寫真 哲哲私相集

請問smc 仲未cut,你覺得我好唔好報埋?
原帖由 jumbo_mandy 於 11-10-18 10:21 發表

不用客氣, 全是你囝囝的努力成果, 才可進入2nd interview的, 我很久沒有在bk留言, 只是看到這好消息, 忍不住留言為妳打打氣囉。 妳知我都好喜歡SFA架啦! ...
哲哲寫真 哲哲私相集
‹ 上一主題|下一主題