用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日申請 a famous Kinder (in Central) 等到好激氣, 似 ...
go

今日申請 a famous Kinder (in Central) 等到好激氣, 似輪街症! [複製鏈接]

我係其中一個孕媽媽, 好彩我老公同我一齊去, 唔駛我排隊, 我都可以話可以坐響d小童櫈(唔係d老師叫架, 係自己去搵個位坐咋), 雖然坐得好辛苦..  佢地地下係無女洗手間架, 不過我問佢地, 佢話用地下男洗手間裡面其中兩格 .

講真對d老師印象真係麻麻地, 因為佢地黎緊個星期六面試, 咁啱我就快生得, 我驚我隨時要生, 就問吓老師若果我咁啱當天作動, 而老公要陪產, 咁可唔可以改期, 佢一口就答我話唔得, 面試得一日, 一d笑容都無, 我有d打個突, 之後佢可能覺得自己唔係咁好, 就兜話到時打來校務處問啦.    我之前問幾間幼稚園d老師, 個個都話因為我情況特殊, 可以改期.  

原文章由 superbread 於 07-10-29 12:11 硐表

dear BK mums:

I was so happy to see such topic as I intended to open a topic when I clicked into this web.

I went there by 3p.m. and left at 3:30p.m. Much shorter waiting time than those in the mo ...

daisy100,

大家係講緊聖x會幼稚園, 唔係rhs.
想問吓您囡囡響rhs, 讀得開心嗎 ?
我上星期六亦都有去rhs, 去完真係另眼相看, 對學校環境,老師, 安排, 行政, 課程安排感覺很好, 與聖x會相比, 真係好好多.  rhs亦都係我呢兩年去參觀過既港九幼兒園/幼稚園最好的一間.
您知道rhs升小學派得好嗎 ?
我個人認為rhs小學好似唔係咁好, 因我有好幾個中學同學都係rhs小學過來的, 佢地d成績&品行都好似麻麻地.  呢個亦係我concern一點.  您可以給我一點指引嗎 ?

原文章由 daisy100 於 07-10-29 21:01 硐表
唔知你讚緊果間名校,係唔係我囡囡讀緊的幼稚園(RHS)?我記得2年前去取報名表,安排椅子給我們坐,不要站的,老師笑容很親切(感受到是出自真心),用了約20分鐘辦完手續,便帶我們參觀校舍,校舍很大,老師一邊講解,一邊讓囡囡玩一會,又拿 ...
‹ 上一主題|下一主題