用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 08-09 K1 備取生
go

08-09 K1 備取生 [複製鏈接]

Kiteli,

我都係最鐘意St. Clare's 架,我面試咁多間幼稚園,感覺d老師最好(好既意思係佢地好caring,唔單止對小朋友,連對我地d大人都好好,面試時,我大緊肚架,老師好好心地,唔比我坐小朋友櫈,擔左張大人櫈我坐,講真咁多次面試,都無一間好似st.Clare's既老師咁.又因我家住荃灣,老師又好concern我阿囡返學路程遠,當時我地話如果佢地收,會搬到香港島住,佢仲話咁就好嘞,唔駛小朋友每天上學辛苦).

雖然St. Clare's都收左阿囡am,但我地因為學校名氣&同事朋友既意見,所以依家揀聖心.查實真係有d唔捨得.

我識幾個朋友都會放棄St. Clare's, 若果您真係想讀,為表誠意,不如打電話再問佢地收唔收 ?

原文章由 kiteli 於 08-4-3 20:53 發表

如果聖心唔收, 就"碟"埋心水讀大坑真光 !!

其實 大坑真光唔係我FIRST CHOICE, 我係想 ST. CLARE KA

kiteli,

哈哈,真係橋嘞.
我都係小b女呀,又係就快5個月啦,我個小b女11月9日出世,您個小b女呢?
原來St.Clare's都收左您囡囡,咁講真,我會揀St.Clare's架.因為我覺得真光唔太好.我或者可以同您分享吓架,我中學響灣仔讀band1中學,有d同學由大杭真光過黎,佢地成績&運動等等都唔突出,溝通動力亦唔太高,不過可能都唔能夠一概而論,但到我出來做野,我有個上司以前都係真光(堅道),佢d中文就ok,但英文就真係非常麻麻,而且做野無原則又lei fair,又自我滿足陶醉,所以我覺得真光唔係咁ok架.
我公司做小學幼稚園教科書架,d同事個個都話St. Clare's好,我有d朋友既朋友係st.Clare's既舊生,佢地真係好乖,好純,英文又好好,每個學生都喜歡自己學校.
您再考慮吓啦,St.Clare's雖然遠d,但其實真光都唔近得st.clare's好多.
最後,希望您唔好介意我咁直接咁講

原文章由 kiteli 於 08-4-7 12:37 發表

哈哈, 我都係呀 .  又係大緊肚, 又係比張高 d 0既 chair 我呀 .

妳個小 b現在幾大呀 ?
我小 b 係女, 現在 快要 5 個月了  

咁妳現在比亞女讀邊間呀 ?

唔係呀 ,我係等緊 聖心waiting list 呀 .
st .clare 我 ...

CONGRATULATIONS TO ALL OF YOU , especially Kiteli.

sarahmama,
please check pm re: private school bus contact.

原文章由 sarahmama 於 08-4-16 11:56 發表
Hi Mums,

My girl accepted to NCD PM class. So happy!

Now I'm worry about school bus. I live in Tai Kok Tsui, does anyone knows any private school bus information?

Pls advise. Thank you so much. ...

我阿囡am呀,依家諗諗吓見咁早上堂,早知讀pm班.

原文章由 kiteli 於 08-4-17 10:14 發表

多謝妳呀 .
係呢, 妳女女係邊 am 定 pm 呀 ??
有無機會係同學仔呀 ??
‹ 上一主題|下一主題