用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York新開的國際班
樓主: fafa_yim
go

York新開的國際班 [複製鏈接]

我未收到信, 見到各位所講o既收費, 我都有少少O咀, 但好似前幾年都出現過學前班同國際班o既問題, 不如請o的現在的約克家長比o的意見/同我o地分享下.
原帖由 ck07hk 於 10-3-3 09:32 發表
唉, 我後無退路呀... 我之前in 左唔係好多... 所以一心讀York..而家又有國際班... 咁我梗係想比最好既個女..... 如果仲有其他選擇我都會再諗下, 不過我個女係12月... 無咩得選擇....... 你地有無咩提議?? ...

我會自備茶點, 唔係錢o既問題, 而係我想知個女每日食o左幾多o野. 而且佢返 PM, 大把時間預備.

原帖由 mouseandcat 於 10-3-4 10:52 發表
我想問有無家長諗住自備茶點? 因我覺得每月$320都幾犀利

學前班
唔讀了, 阿女現在返緊PN 班次

國際班
唔 JOIN 住, K2 讀劍英.

原帖由 elisliu 於 10-3-4 01:42 發表
我就唔會讀學前班啦.封信寫話讓小朋友早D適應校園生活.到8月份返學先適應囉.唔通第1日返學就返3個鐘..其他幼稚園都有1個星期適應期啦.都唔使比錢..
我報讀york都係想小朋友英文好d....國際班我就唔轉啦..到時K2報佢 ...

我覺得未 SET UP 好呢間 IS, 又未請好人,  又唔知有幾多人會轉 IS, 所以咪 "OR"       o羅
原帖由 mokstick 於 10-3-4 18:31 發表

我今日問都係1外籍+1local....

唔知會唔會做同學呢?

原帖由 elisliu 於 10-3-5 00:48 發表
我個仔仔都係返pm呀!!  

我覺得你唔好o敢諗, 返學用一陣, 又係要帶回家洗的, 小朋友不會介意.
原帖由 ck07hk 於 10-3-5 10:01 發表
我梗係想唔買... 但係又驚呀女比人歧視...

我都係 waiting list, 不過我好開心聽到你轉述你同事o既說話, 希望阿女讀得開心啦!
原帖由 Carman1112 於 10-4-28 23:56 發表
Me too. 老公有 d 失望, 但係我又無所謂, 橫掂一開始都無諗過有國際班, 我同事個囡讀之前都係讀主流班, 佢話好好, 唔一定要讀國際班呢!
‹ 上一主題|下一主題