用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有冇好的中文補習?
go

有冇好的中文補習? [複製鏈接]

SORRY! 我到而家都係找尋緊. 只係想同大家分享兩間中文補習社. 係D大型補習社硬係會找D出哂名個班名師架啦,但最終都係會令你好失望. 上堂同D同學玩得好顛,又唔一定要交功課,又無QUIZ,對佢地又無要求,上堂學到D乜 - 爛GAG囉. 唔知係咪初中課程會係咁? 另一間專補中文,係電話查問但個阿SIR超大鼻,又寸.話只收某幾間名校,而教學模式係網上已講哂,唔洗問咁多.唔通比佢教D學生會識飛? 佢咁無耐性點教學生?? 呢類型一定唔會考慮.

回覆 1# catcatmom 的文章

就係呢間囉,都係係BK網至識得佢,問身邊D名校生家長都話無聽過.咁更加唔會試. 佢唔似得太子個間英文補習班咁響,人地都係只收名校生.雖然個校長好COOL,但唔會寸人囉.而教學模式好,收費又便宜,抵佢有咁多學生等.
另外,我都好同意你對大學生既睇法.之前我都有接觸過,但最終放棄了. 覺得補習社配套比較完善D.

咁我咪誤會左MISS LAU好耐? 記得之前我分別同期介紹了四個(2小學及2幼稚園)同學仔,最終被取錄都係名校生(1小學及1幼稚園).但落選既背景並不弱,都係精英班頭幾名. 而且自己小朋友同班都係D名校生,所以咪有呢個印象囉! 讀埋今年又要散BAND(畢業)勒,咁將會又係我頭痛既時候.
始終首選都會係九龍區補習班,而將會計劃又去試一間專補中文,唔知得唔得架??

好多謝你呀!

回覆 6# catcatmom 的文章

好期待你D寶貴資料,唔知將會補個間會唔會係你個LIST裹面呢??

Check pm !!
‹ 上一主題|下一主題