用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德雅小學
樓主: KwanKwanMammy
go

德雅小學 [複製鏈接]

醉花間,

可以講吓 你減咗10分嘅原因嗎??

原帖由 醉花間 於 08-11-20 00:31 發表
各位想選德雅既媽咪, 我以過去係呢間學校既老師同依家作為一個媽咪既角度睇, 100分滿分, 德雅值90分籮

我囡in 10mins 就出嚟.. 仲去埋playground 玩完, 先叫我去接囡….
我囡 話得2條問題, 問佢叫咩名, 在邊間KG讀書咋, 真係再無問其他問題了我諗多數又fail….

原帖由 醉花間 於 08-11-16 17:09 發表
每個小朋友答題後其實都有分數架, 佢地係以小朋友最高分數開始scan落去收生架, 當然佢地有其他收生準則, 例如係:有哥姐係度讀緊實收, 父母係校友實收, 跟住就係按小朋友面試既得分收籮, 唔知是否幫到你 :funn ...

yes,有宗教分

原帖由 joetsang 於 08-11-20 11:15 發表

我朋友仔仔都係IN 咗10 MINS就可接番, 我地估因為佢姐姐係度讀所以必收冇野問, 你會唔會係呢個原因或有宗教分所以咁快呀!!我仔仔同姪女都IN 咗起碼20 MINS wor. ...

醉花間,

Thanks,
收咗我囡了. Thanks God.

原帖由 醉花間 於 08-11-20 11:03 發表
有時未必既, 佢地睇小朋友既其他野既, 唔好對自己個女女咁無信心, 係父母心目中, 自己果個, 應該係最叻架ma

我估唔夠500人報名... 我最後嗰日下午約2:00 去報名... 我囡 no. 46x....

quote from BK:
"I have asked school teacher, how no. of class for p.1 in next year, they said, it's 4 classes with 2x個學生in one class (小班教學)."

原帖由 goodmama2003 於 08-11-29 12:33 發表
知不知今年德雅有幾多人報同收左幾多人呵.
‹ 上一主題|下一主題