用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友 ...
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

我都報到, 係我最包尾
唯有靠亞仔考個第一比我~

原帖由 hongmimi 於 09-5-26 09:09 發表
埋周~

hongmimi,

唔使咁客氣! 我都係將我所見所聞告知, 但你信
我眼光既話, 我覺得這間學校幾好, 同近你婆婆
到好適合匡匡, 下年你一定要去聽下~
真唔好意思! 我有個請求你可唔可以同我買個掘
蜆扒, 真係十分十分之唔好意思煩到你, 因之前我
諗住我去唔到掘蜆, 但以家因天雨改期, 咁我可歸
隊入掘蜆精英部隊, 可否替我o黎個隊員買個扒?!
Thanks!!!

原帖由 hongmimi 於 09-5-26 09:20 發表
rplyan,
每個$9.9嘛~ 不過, 諗下諗下, N年前妳出左x'mas party既飲品錢同BBQ既開爐費我都未俾番妳喎~ 真係唔好意思, 呢條舊賬真係好舊, 不如當無數啦~ 一於咁話!!

ElainAiolia,
唔該妳唔洗收rplyan扒扒錢 ...

ElainAiolai,

多謝關心! 昊藍返學lu~
但今早昊藍好扭計一時又話唔食早餐, 一時又
話要玩玩具, 仲之就扭扭寧寧, 今早比我鬧左
一餐先出門口, 嬲包包咁既樣, 見到d同學仔上
校車先笑番,  比亞仔激c.....
我想問你咁平時係生活xx上完畫班後昊藍食野快
唔快? 係咪昊藍最慢? 因個段時間我未收工去到
生活xx, 所以如你睇到昊藍有乜扭計事or食野超
慢請告知, 等我對正下藥!

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-26 09:22 發表
626mama / snoopyhk / rplyan,
你哋上個星期收唔收到學校個 email ,若收唔到,我再 email 比你哋。

子聰 d 扁豆淨番 3 棵 ,其餘唔係 C o左,就係斷 o左 ,最高果棵有佢哋功課紙 6-7 格咁高,反而 d 綠豆 ...

hongmimi,

買一個2個, 唔該晒!!!

原帖由 hongmimi 於 09-5-26 09:43 發表
天藍,
妳都唔好客氣~ 想問妳想買幾多個?

hongmimi,

頭先打錯字, 係買2個! 唔該晒~

掘蜆
日期 : 6月6日(日子暫不會變,因為要睇潮汐)
時間 : 下午(大約食完午飯出發)
地點 : 銀擴彎或者去新地方。
工具 : 自備
備註 : 記得一定要帶傘/小摺椅,帶定幾個垃圾袋去裝自己D手袋,因為地下係好濕既!搭車去之前係東澮城地牢既taste買定野食野飲,買多兩支水都唔怕,因為好熱會飲好多水!最緊要當然記得買定掘蜆工具啦,吉之島$10店有好多款,唔想買既可以係屋企搵d舊鑊鏟,總之一定要好硬既野,用膠工具或小朋友沙灘工具一定掘唔到的。
報名人數 :
1. 626mama
2. 天 藍
3.
4.
5.
6.

承你貴言

原帖由 hongmimi 於 09-5-26 09:26 發表
昊藍一定考第一

hongmimi,

原來有唔同款, 咁每款各一, 唔該晒!

原帖由 hongmimi 於 09-5-26 10:14 發表
天藍,
妳想買同款2個 or 兩款唔同各1?

626mama,

改6月13日我無問題, 唔知大家點呢?

原帖由 626mama 於 09-5-27 11:26 發表

有時會無端端生番,咁我繼續種主佢先。

我地6月13-14日咪BOOK到屋,6號又入去,我怕軒爸唔話我。因為都要坐幾耐車。

PCDOGXX話,不如改6月13日入去,妳地又可以放低D野,又可以好舒服BBQ,唔知改期,妳地有冇問題 ...

all mama,

前日收到荃灣三聯書局短訊通知, 書店裝修
後重新開業, 全線減價至31/5(sun), 如係
"三聯"會員購物折實滿一百元可享雙倍積分!
如大家有興趣可去睇下, 今日食lunch時間
我都去睇下有乜好書先, 再告知大家!

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-29 08:38 發表
Dear all mami,
尋日上晝原本幾好天,仲諗住下晝帶子聰去圓方附近踩單車,點知 .................. ,唯有取消行程。

snoopyhk,
hongmimi 已比 o左 d 掘蜆工具我,星期六我帶埋比你 la。 ...

我都有托hongmimi買到2個扒, 唔知匡媽有無比你,
如有我比埋錢你, 麻煩你幫我比番匡媽。Thanks!!!

hongmimi,

扒個到唔知你幫我買左未? 我唔係追你我唔趕架!
只不過我想比番錢你先, 如係我比ElainAiolia轉交
比你, 係咪一個$10???

all mama,

剛睇天文台個網, post到5/6都仲係落雨, 咁我地
掘蜆行動, 6月6日還如期出發嗎? 還是改13/6呢???

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-29 08:38 發表
Dear all mami,
尋日上晝原本幾好天,仲諗住下晝帶子聰去圓方附近踩單車,點知 .................. ,唯有取消行程。

snoopyhk,
hongmimi 已比 o左 d 掘蜆工具我,星期六我帶埋比你 la。 ...

哎也! 頭先我食lunch返公司途中見到hongmimi
兩公婆係荃x南x商場拍拖行街, 我仲比埋d扒錢
佢, 匡媽話比晒d扒你, 我個d都比埋你, 我諗佢
地拍拖開心得滯唔記得左我d扒啦! hahahaaa.....

hongmimi,

你同你老公有無買到靚衫, 你地入去時裝鋪,
你地兩個咁甜蜜拍拖唔使湊匡仔!?
我d扒下次你記得先比我, 我唔係追你, 唔該你就
真, 煩到你幫我買~
Thanks!!!

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-29 14:15 發表
天藍,
hongmimi 無比到你個扒扒比我,我諗佢係咪未攞返屋企?如佢比我的話,我會攞比你 o既,放心 la。

我諗掘蜆行動佢 o地已改 13/6,如無落雨,我可能 6/6 會同關芯佢 o地去,因唔想太夜掘蜆,而且 3 點水退得最落,前後可以掘蜆,最  ...

hongmimi,
咁都比我撞到証明我地係有緣人
我唔好意思就真麻煩到你買扒, 又要去買又交
比ElainAiolai真係煩到你地兩位我唔好意思就
真, 下次聚會掘到大蜆一定要請匡匡食慰勞下
你買扒既功勞

原帖由 hongmimi 於 09-5-29 16:44 發表
天藍,
咁都俾妳把到, 唉! 早知去遠d免得撞到熟人...
我唔係拍拖拍得滯唔記得左, 係有d亂..事關買扒同交扒俾ElainAiolia呢個動作好似做左好多次, 我又次次鬼咁夜返, 嗚下嗚下, 搞到ElainAiolia都好 ...

all,

昨天下午路經"三聯"但買唔到心水書空手而回,
荃灣間三聯裝修左大左光猛左, 但細左成半, 以
前全層都係, 以家得一半, 感覺好似少左好多書,
尤其係兒童書籍, 所以無收獲, 聽朋友講其它區
既"三聯"都係做緊減價大家有興趣可去睇下~

626mama,

軒軒生日會一定出席, 但個日星期六我早上
要返工, 下午昊藍係"生活xx"上完英文班
02:10p.m., 如軒軒生日會在下午2:30p.m.
前舉行早d同我講睇下要唔要調堂, 因我地
係好朋友, 等係想參加軒軒4yrs生日會~

原帖由 626mama 於 09-6-1 09:06 發表
各位,

我決定在6月27日下午,
幫軒軒攪生日會,
約定大家當天到來出席生日會,
長詳細資料,會電郵補上。
多謝!

hongmimi / ElainAiolai,

昊藍昨天同前天都有踏單車, 不過, 就係青衣海濱
公園海旁個到踏單車, 我都想帶仔仔去圓方個到玩
同踏單車, 但聽你地講以家有工程整跟, 咁我都係
遲多幾個禮拜先去啦! 多謝告知!
同謝你地送給昊藍既練習簿, 昊藍好鐘意昨天拎左
o黎寫, 多謝!

原帖由 hongmimi 於 09-6-1 10:04 發表
早幾個月我地同匡匡去西九踩單車就岩岩開始工程, 將地下d木板起晒再整過, 好似話有白蟻蛀d木板, 仲周圍圍住晒無乜地方可踩~ 尋日妳地去玩, 天氣都ok吖~ 原來會擴建多d 設施~

...

626mama,

昊藍、子聰同jason都係星期六係生活xx上畫班同
英文班, 英文班落堂時間係2:10p.m., 唔知你定
左係邊到開生日會未? 係咪都係青衣區? 如係青衣
區我地落堂係荃灣過o黎應該好快, 約2:30p.m.左
右, 如你定左地點再通知我地, 多謝你邀請!
補充你預我地一家三口。Thanks!!!

原帖由 626mama 於 09-6-1 10:53 發表

天藍,

多謝參加。
暫定星期六下午 2:00-4:00。
而家要等果邊回復。

妳地好以好多個係"生活xx"上英文班,會唔會唔全部撞晒呢?

真係唔好意思,要調堂來就生曰會。
不過等個邊復實我,才開始去轉堂。
一有消費我會立即上 ...

如到時軒軒生日會你同聰爸要返工, 到時我帶聰聰同你
工人過去, 反正放英文班後過去都係一齊, 如走時pcdogxx同hongmimi 返屋企既可叫你工人跟埋佢地一齊走, 如佢地唔係返屋企, 我可帶聰聰同你工人去坐43號巴士, 因個
架車到你地屋企樓下有站, 你可之前教定工人係邊個站落
車, 但最希望你個日會放假可同我地一齊玩啦!

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-1 14:00 發表
626mama,
軒軒生日會一定到,暫時預我兩大一細,因未知到時使唔使返工,因豬流感關係,我做嘢果度開始要輪開工打電話,暫時我知 20/6 要返,希望到時可以出席。

snoopyhk,
真係緣慳一面,西九龍長廊個千秋已經可以玩,但個玩具屋有 ...

snoopyhk,

jason係咪生活xx個到要補堂??? 因昊藍都有3堂要補,
因生活xx就快出暑期班, 如你有興趣可睇下補唔補暑期
班or平時d黏土班, 夾到時間可同昊藍一齊返, 多個識既
朋友一齊返開心好多~

原帖由 snoopyhk 於 09-6-1 12:17 發表

昨日原本我地都係去西九龍長廊踩單車的, 不過之前去了elements上面之空中花園遊樂場玩吓先, 諗住得細佬3點飲完奶先去, 但雖然無乜太陽, 我地d大人就好鬼熱, 可能海邊好風d啦, 所以最後我地決定去了食 ...

snoopyhk,

聽到jason病真係好唔開心, 但無辦法, 希望能早
日康復! 如你所講jason無無胃口應該病毒唔係
好強, 希望快d好番!

原帖由 snoopyhk 於 09-6-2 12:23 發表
ElainAiolia / 626mama,

BAD NEWS

今晚你地返屋企睇手冊時, 你地會發現學校有人有手足口病, 果個就係Jason呀。

昨天早上爸爸見佢對腳有好多粒似蚊咬的地方, 冇理佢, 又冇同我講, 到晚上回家時姐姐就 ...
‹ 上一主題|下一主題