用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 請問李小入學學之後點分班咖
go

請問李小入學學之後點分班咖 [複製鏈接]

請問係唔係分精英班或者英文班咁? 如果入唔到英文班會唔會英文以後都比人落後咖? 仲有, 如果佢地用普通話教學, 咁初期會唔會跟唔上呢?
   0    0    0    0
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

哦, 咁洗唔洗早d 同佢操吓d 普通話同英文呢? 上咗小二之後有冇頭先講果d 分班呢?
原帖由 kenichi 於 08-11-3 20:03 發表
除咗中文同常識用普通話教之外,其他科目都係用英文教授,小一應該就無分精英班,因為開學前都無考過編班試,無成績就無得分。
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

咁即係無論點都有教無類, 唔分彼此, 咁又幾好喎
‹ 上一主題|下一主題