用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 德信中學
go

德信中學 [複製鏈接]

我囝囝只是waiting list,後來再second interview,沒有取錄,唔知係唔係今年減班,減班真係害死人,成績普通想去間好d中学都唔得.
但我在那次去学校,見到有個呀sir好惡咁,責駡一個學生.

回覆 1# km1357 的文章

因為我是住大埔區,囝囝將會升中一,讀書成須麻麻,我或者會再去向德x叩門,如果間學校真的口碑麻麻,我係咪唔值得早上轉三次車返學,又要交$2,2000學費,到時讀書麻麻學校又不太理(因為很多學校成績特別差的一班,通常是放牛的).倒不如在大埔找間banding中下的,讀得開開心心,搭車方便的學校(如果派得不好,我打算去大埔三育叩門,話哂都是直資英中).............請各位給宝貴意見.

回覆 2# km1357 的文章

km1357,你覺得林大輝還比德信好?唔通德信中學真的咁差?以我所知,林大輝是比較活動教學,有很多家庭環境好的學生去讀.德信??

回覆 1# khmama 的文章

其實我都想再去德信叩門,second interview話無位,如果我再三去問,係咪無機會,盞面懵!............好唔好安安份份去考大埔三育?

回復 1# pineapple0983 的帖子

當然德信好過林大輝啦,我去過林大輝聽簡介會,話好注重學生d體育or設計,成讀最好B,講真,如果個細路文又得,武又得,就唔使比2仟元學費,去左考體藝啦!不過間校社又幾覩.又係同樣比2仟,德信好似正路讀書d.
你哋有冇関於大埔三育d料呀???

多謝你哋聽我講嘢.
本來好積極同呀仔想學校,点知剛剛看出電視播出xx大凶兆,真係有誤導成份,越看越怕,如果世界未日,仲咁勤力讀書仲乜,去玩啦!

curryson  Agree Yanamami.  發表於 12-4-17 11:14
Yanamami  呢d幾個人圍埋人嚇人既節目就少睇為秒, 睇多d正面既節目好d~~~  發表於 12-4-17 08:30

回復 1# Ivy07 的帖子

Ivy07,
你是否介意告訴我,你呀仔同學讀邊間小學 or PM給我.因為我囝囝的條件同你仔同學的條件接近,為何落選!
‹ 上一主題|下一主題