用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2007 K1家長入來傾下^。^
樓主: janetngan2
go

創價 2007 K1家長入來傾下^。^ [複製鏈接]

Re: 創價 2007 K1家長入來傾下^。^

Hi,    

我女女都將會入讀am class

剛問過學校, 今年會加學費!! 因為有了學劵, 政府對學校的另一些資助會減少了, 所以學費會相對提高番

cheryl2004 寫道:
Hello,

我女女將會入讀AM class. 請問有無Mami知道會否加學費呢?

Hi, Oscar媽

我都真係好開心Elyse入到創價 好期待開課的日子 更期待Elyse正式展開她的學校生涯

我見你們2006-K1的家長很團結啊    很和睦、很多活動攪    希望我們2007這一屆都好似你們咁團結、咁和諧

以後請多多指教   
Oscar媽 寫道:
elysemama,

囡囡考到 am class 呀!!
歡迎加入創價   
你放心創價唔會因為學劵而相對提高番學費架!!
本身創價已經可以申請學費減免計劃..
我地 d 在校生都唔知加幾多學費但應該唔會多...
上年都係加左$120 咋..

Hi, liwoodma,

Nice to meet you ar!!

創價是我和先生千挑萬選、深思熟慮後的最後決定 Elyse也很幸運地被取録     之前當然有參考前輩家長對學校的評價, 所以在此也順便多謝各位  

説也巧合, 我初登陸Baby-kingdom時, 已經被你囝囝的照片吸引着    而家可以同你傾計, 更加有親切感   以後多多指教了

Oscar媽,

係呀! 之前幫囡囡報了6間, 最後選擇係創價創價取録後 連宣道都無去In了     

Hi, 梁森媽,

你好 我囡囡叫巧妤, 係07 K1上午班生. 
我都唸緊比唔比囡囡坐校車, 我地住沙田, 而家佢係九龍塘返緊nursery, 我而家朝早帶佢返學, 姐姐湊放學; 上K1後想比佢搭校車, 我可以唔駛咁辛苦

上午班
elysemama--------- 巧妤(Elyse)

下午班
ballball411---------- 蔚蔚
Michelmcy --------- Alex

Hi, mimi2004,

我最初對創價的認識也是從bk來的 之後便上學校網站, 再睇埋視學報告, 又再參考過來人意見, 覺得創價係一間透明度好高, 好有心辦學既學校, 上下一心, 好有團体精神既學校.

係幼兒階段我希望我既小朋友從小徳行良好, 心地善良, 有求知慾; 我覺得創價是附合我的理想, 所以選了創價

其實條條大路通羅馬; 選一間附合自己要求, 適合自己小朋友則可; 沒有一間是最好, 也沒有一間是最差的, 只不過是適合與否的問題要緊, 同埋學校辦學之心是否以學生為重    

Hi, all,

你地聽日會唔會帶埋囝囝囡囡返學校註册呀?

Hi, 天使兒,

我都會帶囡囡返去, 等佢對學校多D印象 一定唔駛為左買校服帶佢返去, 因為佢一定至細碼

Oscar媽,

係噃! 差D唔記得要買大D, 我真係好希望套校服出年唔啱着; 因為阿囡真係好細粒, 真係好希望佢快高長大.  

如果第日開學, 你係K1見到最細粒既女仔, 個個一定係我個囡
Oscar媽 寫道:
elysemama,

買校服要買大少少好 d
因為由今年夏天著到出年夏天架!
如果你買啱啱好出年夏天會唔啱著.
校服 D SIZE 好得意
OSCAR 著開中碼但要買大碼先啱著

灝霖媽媽,小阮子媽媽,

Congratulation!! 歡迎加入創價大家庭   

我囡囡叫做識得自己除褲上厠所, 不過還未能做到"着番好條褲" :-| 次次都要幫佢着番好

上午班
1)pink....sunny仔....將軍澳
2)elysemama媽媽....巧妤....沙田

下午班
1)patBmom....Samuel....太子
2)小阮子媽媽....晴晴....深水埗
3)janetngan2....政慧.....大角咀
4)小王子popo.....祉悅.....黃大仙 [/quote]
‹ 上一主題|下一主題