用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香兒幾時會出結果?
go

香兒幾時會出結果? [複製鏈接]

我地係10月8日面試合唱團班, 如果7號出晒信, 點解咁耐都未收到, 等到頸都長晒喇. 其實大家知唔知合唱團5歲班係收幾多個小朋友架?係咪好難先入到架?

原帖由 Bebichhichi 於 11-11-10 08:32 發表
問了7/11 已寄出所有信, 不過我都仲未收到

係喇咁耐都未有, 不過叫面試個封信上有個時間表話14號前出result,然後要寄番回條去註冊咁.....我諗應該得唔得都會收到信!

哎吔, 有信嗱, 等我放工快啲開信箱先!

好緊張呀, 你小朋友好叻呀, 佢係咪考年紀最細個班合唱團班呀, 應該得2班,但係好多人教喎...咁你小朋友係唱乜歌試音架?之前有冇參加過其他合唱團學唱歌呀?

原帖由 koala_choco 於 11-11-11 15:58 發表
收到信.  成功考到.

好開心呀, 合唱團收左我個侄仔入預備班, 真係唔知佢點分班架呢, 佢今個月先滿5歲我仲以為佢會編入培訓班. 其實佢地係咪收女仔多過男仔呢?

但係我嗰個係男仔, 你兩個囡囡由預備班唱到升高班, 咁佢地係咪學得好開心呀? 要學到邊一級先有得公開表演架?而家要退團咁佢地咪會好唔開心囉......

原帖由 TMMA 於 11-11-11 20:13 發表
我有團服(即運動服⋯黃色、藍色及粉紅色)冬、夏季都有,
及女表演服⋯由預備班至高班
(即紅、藍兩色及白恤衫)多套,
很新淨,不同size都有,
因我兩個小朋友要升高班,
而時間方面無法配合,所以要退團,
故現欲出 ...

我個侄仔過兩日就5歲喇, 佢都係冇學過唱歌但佢堅持要唱<For the beauty of the earth>. 因為佢Daddy放過CD俾佢聽, 跟住我咪响youtube到播番啲片俾佢睇跟住唱囉, 佢話in嗰時個老師問佢唱乜歌,跟住老師仲彈琴幫佢伴奏(我心諗咁咪死緊,佢未試過有伴奏又唔知個key啱啱佢)但佢話唱完老師問佢邊個教佢唱, 佢話係Daddy教, 老師就話佢同daddy都好叻喎, 跟住老師就彈3個音叫佢跟住唱, 應該係考佢聽音同音準掛!不過佢daddy話in個日都好多好多小朋友考喎, 仲要係分2日,應該係好多人去考仲有好多係响其他合唱團學緊唱歌, 所以我侄仔入到我覺得好開心!

原帖由 tinyee 於 11-11-12 08:52 發表

我女也獲取錄, 她5.5歲, 之前沒有參加過合唱團, 也沒有學過唱歌, 她用普通話唱《苿莉花》。我之前買過一隻宋祖英的DVD給她看, 她很喜歡, 經常看, 就這樣學會了唱, 不用我教她, 首歌是她自己選的

其實我 ...

咁你個仔仔係會番邊班呀, 我侄仔係編左去weekday下午何文田, 我地會幫佢改番去星期日下午何文田囉.

原帖由 koala_choco 於 11-11-12 14:09 發表

早前個 post , 唔見左一大半d 字.

我也好開心, 仔仔考到, 我仲驚佢考時未夠5歲會被年齡歧視, 因他是香兒定的年齡最細的一組, 去考的好多都5歲幾. 我地又無出去學過, 幸好沒有影響result, 他也是唱了首我地d 大人 ...
‹ 上一主題|下一主題