用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 華夏盃晉級賽
樓主: bubble06
go

華夏盃晉級賽 [複製鏈接]

joyce919 發表於 15-2-5 12:28
剛收到message 準考証分批寄出,今次去屯門,好遠呀!
吓!去到屯門,請問你小朋友學校在哪區呀,因協會話會跟學校區域分配試場!

我們初賽時已派到上水,小朋友學校在九龍塘,真係好鬼遠呀!!!!!希望今次唔好喇!!!

引用:今天沙官竟然有啲不知所謂嘅家長,帶埋籃球

原帖由 Anniemun 於 15-02-15 發表
今天沙官竟然有啲不知所謂嘅家長,帶埋籃球去打,全程嘈住同學考試。 ...
咁都得,其實工作人員應該要阻止佢地喎!

回覆:Anniemun 的帖子

我想請問而家總決賽係咪要跟佢地團上深圳比賽呀?

引用:Quote:Queenielam88+發表於+15-2-17+17:55+

原帖由 Anniemun 於 15-02-17 發表
要上prc 考我從來不考慮,不過記得早一兩年好似去深圳考,不用跟團的。
小一二都係只參加初賽,但小朋友見到同學仔有玩決賽,所以佢話今年一定要去決賽喎!如深圳近近地又唔使跟佢團都可以考慮下嘅!

引用:回覆+Queenielam88+的帖子 在深圳。無圑。

原帖由 vckchoy 於 15-02-17 發表
回覆 Queenielam88 的帖子

在深圳。無圑。
唔該晒!

引用:有結果啦! +

原帖由 BB_hung 於 15-03-02 發表
有結果啦!
Check咗喇!但晉級賽冇每級獲獎人數嘅!!咁你小朋友會否上深圳參賽呀?

引用:在華夏盃簡介那頁有狀元和首10名資料。其他

原帖由 BB_hung 於 15-03-03 發表
在華夏盃簡介那頁有狀元和首10名資料。其他就和上次一樣,一等獎佔該級8%,二等佔16%,三等佔24%。

...
呢個比例我知,但初賽有出埋每級參加人數,咁今次我唯有自己數下得獎人數自己再乘番個人數出黎喇!!

setom 發表於 15-3-3 08:53
Yeah! 我個仔拿了特等獎! 不過據我觀察, 最少還有兩個這版的常客也拿了特等獎!
不過我不打算參加總決賽了,  ...

叻仔!!請問你囝囝幾年級呀,有冇讀開協會的奧數班呀?因小朋友今年小三以往都只是參加初賽,今年想報埋總決賽唔知有咩要準備?

vckchoy 發表於 15-3-4 04:00
回覆 Queenielam88 的帖子

Tell us after our counting.
我數過小三級喇,獲特等奬10人,一等126,二等277及三等410.相加之後有823位小朋友獲獎,咁即係在初賽中獲獎1731位小朋友全數都有參加晉級賽! 而家又減淨一半可參加全國賽,真係可以諗諗玩唔玩全國賽喇,但要畀六百幾銀!

hadwinboy 發表於 15-3-9 23:16
我話唔去喇,又未有回鄉咭。我仔即刻喊,話自己咁難得入到,跟住仲邊喊邊自己開電腦話自己上網申請 :igiveu ...
你囝囝真係好可愛呀!!
我姪仔三年級都係話一定要參加,搞到佢亞媽"拿拿林"今個星期要幫佢去續回鄉證呀!

引用:我打算落馬洲過關,人少D,無羅湖咁雜亂,

原帖由 miutang 於 15-03-10 發表
我打算落馬洲過關,人少D,無羅湖咁雜亂,其實現在回鄉咭有e channel(只可在關口申請),過關方便快捷很多 ...
另外,仲有一個選擇就係坐中港通巴士去深圳灣,跟住再乘的士約二十鐘就到深圳大學喇,因大學近深圳灣。但不知清明當天地面交通及深圳灣口岸的情況是如何!!

引用:+本帖最後由+vckchoy+於+15-3-11+18:43+編

原帖由 vckchoy 於 15-03-11 發表

大家注意。
多謝資料!你可以睇睇中港通旅運啲直通巴士,因我問過這間是可直達的,而它們亦有頗多的上車地點。

vckchoy  Thanks.  發表於 15-3-12 17:04
vckchoy    發表於 15-3-12 17:04
‹ 上一主題|下一主題