用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 校際音樂
go

校際音樂 [複製鏈接]

回覆:校際音樂琴譜一問

雖然要背譜,但進埸前有機會會check有無正版譜,如沒有的話,評判有權不俾分/評語(有錯請指正!)

參加得的話,用少少時間及金錢去買/借一本正版譜吧!

Haz-mama 發表於 14-10-13 00:56
我女上年參加, 工作人員沒有檢查有無琴譜, 但一定要帶學生手冊和參賽通知書!  ...
我小朋友都參加了2年, 2年來也沒有被檢查, 但工作人員是有權check的, 參賽者亦都需要提供..... 當然, 一年都唔知有幾多參加者都博唔使check的心態沒有帶正版譜去, 而且大部分人都會博到, 但如果真係抽中你, 你又提供唔到, 小朋友練了幾個月的心機就咁白廢, 點同小朋友解釋? 話因為自己唔想浪費金錢, 所以無買譜?
所以, 睇下大家心目中, 本譜價值重要些, 還是小朋友的花了的心機重要喇....

Haz-mama 發表於 14-10-13 11:24
哈哈.... 那我女便很幸運沒有沒被 check; 大家只是分享資訊, 不用那麼勞氣吧!  我女用的是正版樂譜. ...

你做得好叻呀, 記得提自己個女用正版譜去比賽
大家上黎都係分享資訊, 既然有人問到, 咁我都係提醒大家, 唔好"因少失大"!! 邊到需要勞氣呢~

HaYi  agreed, 參加都要$,  發表於 14-10-13 14:38
Haz-mama    發表於 14-10-13 12:28
‹ 上一主題|下一主題