用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 求回覆
go

求回覆   [複製鏈接]

Cathy1132 發表於 19-8-28 23:54
我想問下香港邊啲中學係籃球又好(女),成績都唔錯?[求回覆]

估計你女係小五升小六,如果籃球有返咁上下,應該已經有教練搵咗你小朋友了.....

medicine 發表於 19-8-29 01:43
岩岩調轉。我認爲樓主阿女係成績幾好,籃球僅僅係可以代表一般校隊而唔係以個人力挽狂瀾個隻噶實力,而有打 ...

我嘅意思就係,如果宜家都未有教練問,想用籃球突圍就會難D,協恩應該已經收咗一d籃球有返咁上下,一齊集訓了。

miriam 發表於 19-8-29 10:46
若果有打小學學界賽, 球技好既, 已經會有中學校隊教練問有無興趣去讀囉

就係咁嘅意思,運動個班一般小5已經俾人問咗了。

但協恩嘅籃球隊都幾辛苦,晨操晚練,所以霸主地位真係非浪得虛名。

little_yolky 發表於 19-8-29 11:33
可能樓主同我哋同學仔差唔多,佢踢足球,入咗DBS。不過佢係英文好好,成績男仔嚟講係頭一兩名,外加醒目仔 ...

去到呢刻未俾選中,真係成績要有反咁上下,前年我地有個師姐,級頭+籃球+風紀隊長+辯論,面試時先收嘅。

同埋我想問下你校方係睇學生成績表上下學期嘅平均成績,定係分開睇?

樓主要目標協恩,小四成績都會睇。

bbeasy25 發表於 19-8-30 11:58
我鄧方同學高興, 可以如願入讀心儀中學. 係米同你仔仔做同學??梁同學沒有叩門, 這間學校適合佢, 見佢返學好 ...

方同學係我女幼稚園同學,見到方爸爸報喜都鄧佢高興

losoco 發表於 19-8-30 17:43
回覆 bbeasy25 的帖子

話時話

J. Fong...唔知係咪同一個
‹ 上一主題|下一主題