用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問F.1英數,有邊本Exercise好介紹
go

請問F.1英數,有邊本Exercise好介紹 [複製鏈接]

seavl 發表於 19-9-26 07:10
謝謝你
https://www.facebook.com/playtutors2016/posts/1800174236933240:0
可以參考下以上呢個

我在書展買咗able student, 但未開始做

YolandaTam 發表於 19-9-26 11:17
個 fb 分享流流地   
Favour 嗰本,淺到不得了,我買過,我女俾咗個數學排名 116/180 嘅師妹,師妹 ...
拋磚引玉, 引到你呢舊玉出嚟.....
favour個本我無留意過,  able student都係在書展撞手神買到,  math 1000似乎focus on dse? 如果初中想買d練習做mc題, 邊本好呢? 請指教

王家爸爸 發表於 19-9-26 12:36
我小朋友中一、二既時候都有買 Able Students,不過其實只係一般。
有邊本推介呢?

October. 發表於 19-9-26 12:53
有冇同學有補習? 可以同人借練習來操, 補習社好有系統, 難度層層遞進, 基礎-- 5**LEVEL都有齊, 整體來講操 ...
都幾好主意, 叫佢自己問下先
‹ 上一主題|下一主題