用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 德望不指定小學部直升中一額
樓主: elbar
go

德望不指定小學部直升中一額   [複製鏈接]

回覆樓主

有疑問,請問點解中一收240人,但呢個表得百幾人,已經是95%?以往德中中一沒有收240人嗎?

hkpapa852 發表於 18-10-10 08:16
佢有冇講個份母係乜先?

不過德中近年S6好似都係得16x-18x 人畢業,不少學生一早中途流失了!

無分母,只列95.4%入大學。所以想知S6人數,點解和240人有點距離....

ucw 發表於 18-10-10 09:52
回覆 gigayan 的帖子

It doesn't say whether offers are UGC-funded degree only, or these also include ...

Thank you very much.

TwinWong 發表於 18-10-10 17:02
間間都係咁, 讀讀下就唔見一截人, 全都去外國了
al 年代中五就走好多人, 依家只讀到中六, 所以好多讀完中四 ...

理解會有人中途出國,240人變16X人相差了60-70人。都想知會唔會幾年前收生人數唔同,所以少咗咁多人呢?

TwinWong 發表於 18-10-10 17:31
中一开6班基本無少到,  升上后預咗流失, 有16X都唔算慘
我地中學四班走到得仲多, 到高中雖然係四班, 但人数 ...

明白了,謝謝

joeyxlma 發表於 18-10-25 13:56
跟據此圖, 今年(17/18年)有JUPAS offer 的人數是 142人.
如果有JUPAS offer 人數是總人數的95.4%, 即總人 ...

對呀,這就是我睇完個chart嘅疑惑
‹ 上一主題|下一主題