用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南INTERVIEW完成
樓主: yk_t
go

迦南INTERVIEW完成 [複製鏈接]

原帖由 mzlee 於 11-2-28 14:54 發表
收到信啦!
富榮花園收左仔仔, 九龍塘就後備.  唔知其他人收左信未呢?

mzlee媽媽:

恭喜你先!明白你那種興奮心情!
請問你囝囝是屬大B還是細B? 因為我見你上面話IN時表現一般般, 但卻收到富榮錄取通知信.....

我囡都都系2月19日早上到富榮IN的, 她是10月細B,那天表現很好,MISS的指令95%做到, 我們昨天收不到信, 雖然說3 Weeks內有通知....但很擔心哦...

[quote]原帖由 mzlee 於 11-3-1 10:46 發表
我仔仔係9月30日出生, 所以都算係細B.

係信入面, 叫我地LEE個星期六要去註冊.  所以我覺得你可以打去學校問下.

咁快注冊??? 請問你的信是否昨天才收到? 因為我們住在富榮附近的, 都未收到任何回信啊..好擔心, 一陣lunch叫屋企人睇下信箱, 再唔系打去問下....如果唔收, 我真系唔知佢地以甚麼作為收生準則..

原帖由 mzlee 於 11-3-1 12:28 發表
我係昨天才收到信.  我估咁快註冊係因為想快d知道d學生讀唔讀, 咁就可以call waitting.

你分析也有道理...你囝囝富榮那天in 10:30嗎? 唔知有無見過你呢? 哈哈.... 咁那天in完後你有無直覺會被錄取?

唔好意思,問你咁多問題...

原帖由 mzlee 於 11-3-1 12:28 發表
我係昨天才收到信.  我估咁快註冊係因為想快d知道d學生讀唔讀, 咁就可以call waitting.

你分析也有道理...你囝囝富榮那天in 10:30嗎? 唔知有無見過你呢? 哈哈.... 咁那天in完後你有無直覺會被錄取?

唔好意思,問你咁多問題...

回覆 41# mzlee 的文章

我昨午打左去富榮問啦, 那個職員說下星期會再寄出一批...咁我問佢: 下星期個批系咪列為waiting list? 佢話唔一定.....
唉, 心都有點談! 媽咪們,如果我們星期五前收唔到信,系咪証明機會微之又微呢? 因為mzlee媽咪話呢個星期六就要決定注册與否了...

原帖由 beast 於 11-3-2 10:08 發表
真係好心急. 我IN左LAMTIN個間, 到現在都未有信. 囝囝又係超細B. 0912. 希望重有機會啦.

我B比你更細, 10月中的. 但面試表現好好的..唉

回覆 64# beast 的文章

樓上有媽咪有到錄取,也有媽咪收到waiting....咁我地乜都未收到的代表甚麼呢? 唉......好怕寄失左信, 無左個機會...但打返去問,佢又唔會幫你check名單..袛會叫你等, 下星期仲有一批會再寄出

回覆 66# Shum-Shum 的文章

Congratulation to you. Very surprise that your small son still get the AM Offer. When to go to school for registration? On this Sat. same as CHARMING Campus?

Did you received the letter this morning? As my daugther interviewed on 19 Feb & have not jet received the letter by yesterday. How do you know all the letters that receive in this week are all in waiting list?
So worry & hope my daughter will get the offer as she performed very well in the meeting.

回覆 97# chinghang_ma 的文章

Same as your daughter in Fu Wing Campus la....19 Feb. 10:30am...
You receive the letter on this Mon. but not same as me.... My home is nearby the campus...so so so worry

回覆 104# mzlee 的文章

我囡10月中,面試表現很好, 但昨天收到富榮分校的袛是wating list... So angry & angry...
‹ 上一主題|下一主題