用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 升班啦!! <創價 2007 K2 ~~ PART 1>
樓主: Oscar媽
go

升班啦!! <創價 2007 K2 ~~ PART 1> [複製鏈接]

早晨

想問下各位有沒有興趣上英文堂? 1對2, 英文老師係澳洲回來的, 她住在將軍澳...........事原, 謙謙同一個小朋友一齊夾份上英文堂, 但這位小朋友想stop, 所以我想搵返一位小朋友夾, 有無人有興趣?

上堂時間: every Sat at 11:00
地點: 將軍澳新都城2期
費用: HK220 (除2) for 1 個鐘

有興趣就話我知啦........如果無, 我都會keep 住上, 一個人都係
HK170, 其實都ok, 不過如果有2個人, 就會平d , 慳d 囉

原文章由 Oscar媽 於 07-9-27 09:04 硐表
各位早晨呀!!

早晨

我今年就畫左隻大熊貓, 食緊竹葉, 謙謙油顏色, 婆婆負責將畫好的熊貓用針線連上去件衫到

雖然無上年果件咁靚, 但熊貓都叫做係中國既特色

candy

佢學英文都ok, 都係返左幾堂, 還未見到有乜進步

游水, 繼續, 唯獨上水時, 謙謙都震下震下, 都話凍架, 但係之後又無乜事, 所以都繼續keep, 等天氣真係轉涼時, 才算

我見佢游水既進度都ok, 游左私教3堂, 希望游多3堂就可以自己游啦..............這只是我希望而已

[ 本文章最後由 msnicoleng 於 07-9-30 00:36 編輯 ]

mimi

我都估到係好好玩架喇.....但係......真係起唔到身 唔止係謙謙, 包括我

原文章由 mimicheng 於 07-9-30 00:38 硐表

謙謙个頭可唔可以末在水內呀,浩楠得3秒

mimi, 可以, 我都有數過, 大概7-9秒.......佢游呢個呀sir, 好勤力, 游一個鐘, 真係要游足一個鐘, 係西貢泳池, 來來回回係甘游, 無停過.......原本以為佢用左甘多氣力, 上水即比包包 or go to mcdonald, 以為佢會肥d , 點知.......你都有目共睹

candy,

甘英文堂都算係叫平既  你有無興趣一齊學?

大力暑假後都無返lu, 轉左呢個呀sir, 因為都係幾平, 160元/hr

mimi

你講既湯水 , 都幾好喎, 等我叫呀媽煲下先

[ 本文章最後由 msnicoleng 於 07-9-30 01:02 編輯 ]

candy

你有無試過狠心d , 交抵比教練後, 就即走, 偷偷雞望佢, 可能都有幫助

以前大力果度, 我一次都無去過, 由得工人同佢去, 可能已知水性, 今次私教, 完全無呢d 麻煩出現, 反而仲好開心添, 成日提住教練個名

明天你地去邊到玩呀? 我會去太空館, 等佢去禁下果度d 制, 吸收下太空既氣氛, 哈哈

[ 本文章最後由 msnicoleng 於 07-9-30 01:18 編輯 ]

原文章由 candy9996 於 07-9-30 01:27 硐表

msnicoleng,
係呀真係算平,我知出面學英文市價都幾貴呀
我暫時應該唔會出外學英文住,因為在康康2歲時我買咗一套學英文嘅嘢比佢加上表哥的爸爸係澳洲華人只識講英文所以每星期見到康康都同佢用英文溝通,所以暫時可以 ...

嘩, 正喎, 慳唔少喎可以

lu.....明天又要早起, 陪佢去學野.......好 ....我都唔係一個稱職既媽咪, 成日掛住睡

原文章由 candy9996 於 07-10-1 01:01 硐表

msnicoleng,
星期日,要早起係唔係要陪謙謙去學琴呢

candy

你估中左 :D ....下個星期會轉時間, 轉晏半個鐘, 好野, 又可以晏d 起身:loveliness:

各位

想問下, 個張閱讀報告, 是怎樣的? 幾時交一次?

原文章由 Oscar媽 於 07-10-2 08:50 硐表
各位早晨呀!!

oscar 今朝同我講話唔想讀小學呀!!

我尋日都有問謙謙, 問佢喜歡讀男校, 定係男女校, 佢話一定要讀男女校, 同我諗法一樣.........但係朋友告知, 英華小學轉直資, 而且又係升中一條龍, 佢叫我一齊試下.......我又係到發夢, 如果英華真係收左, 咁讀唔讀好呢?

做人呀媽, 真係多野諗

原文章由 Oscar媽 於 07-10-2 11:42 硐表
可能閱讀報告今個月先開始呀!!
因為上個月都未有閱讀報告..

咁即係點? 我見無通告夾住, 所以想問下詳情?

原文章由 jessieoh 於 07-10-2 13:07 硐表

會唔會考慮播道呀? 英華係shamshuipo架? 咪好遠?

因為到時老公會車佢返學, 大概20-25分鐘喎, 所以ok

至於播道, 唔會考慮, 因為聽聞(我家姐and小學topic 的95網講)佢既中學生, 品行麻麻, 驚小學生有樣學樣, 所以叫我唔好選呢間喎

jessie,

bk topic 話, 係街(全職媽咪)接仔放學時, 見到有一群著住校服, 又講粗口, 又食煙, 佢地認得係呢間學校

而我家姐, 都係係街見到呢頪學生, 佢認住個學徽, 但其實當時, 我家姐不知是那一間學校......直至今年佢幫佢個仔報中一時, 佢都想考呢間, 去學校參觀時, 佢一見到個校徽, 就調頭走lu

我就相信我家姐講的說話, 但當然你都要做下research啦

原文章由 mimicheng 於 07-10-2 23:12 硐表

各位
浩楠話生日會唱We are ready

無錯, 係奧運歌, 國慶日放煙花都有播呢隻歌, 謙謙都有跟住唱

原文章由 Oscar媽 於 07-10-4 10:53 硐表
WATHT,

圖書館可借書 2 星期呀!!

然後可以上網續借, 所以不用擔心

jessie, 我唔多熟西貢的幼稚園, mimi, 你好詳盡喎

原文章由 Oscar媽 於 07-10-4 11:17 硐表
上網續借係要 id card 有圖書證的功能才可以..

不是的, 剩係key in 圖書証number + password, 都得架, 我成日都係咁續借架

[ 本文章最後由 msnicoleng 於 07-10-4 11:30 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題