用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09年已獲取錄的IK1入黎交流
樓主: ylliu
go

09年已獲取錄的IK1入黎交流 [複製鏈接]

JACOB Ma, Hebe ma,

好吖,到時預埋我!我哋一齊去掃貨!多謝先!

原帖由 chickenwing2006 於 10-5-15 00:35 發表
marco ma,

係呀係呀 ..... 到時記得問 jacob ma 拎入場 pass 啦 , 佢 hb 次次都有擺 counter 架 !   我地 d pass 都係佢比我地先去到咋

你哋個司機都好好吖,我個司機無打過比我,我今朝打比佢,問係咪有校車接返學,佢先話係呀?咁我個仔又唔舒服,我咪同佢講我個仔今天請假,唔坐校車lu!

原帖由 chickenwing2006 於 10-5-15 01:50 發表
jacob ma,

不如天日問多一次 driver 啦 , 今日放學時架校車 driver 講天日跟番 12:40 上車 !  

不過我都想番去做義工 , 有人睇細佬仔 ... 番去 8 下都好

工作紙真係唔 g 咩 , 不過 macro ma 同 miss cho ...

hebe ma, jacob ma, chu chu,

你哋諗到幫小朋友報咩暑期班未呀?我依家諗緊報7月半日班,8月報全日班,但仲諗緊讀咩?畫畫有2款,都唔知報邊個好?你哋諗到未呀?

Jacbo Ma,

多謝你!

原帖由 basicjanny 於 10-5-15 01:22 發表
hehehe........到時我再通知大家.

Jacob ma,

macro仔病啦,唔係我都會去學校同佢玩,我都仲諗緊半日定全日!

今日見佢都精神返好多,玩返咋。多謝你哋!不過醫生叫macro休息吓,星期一都唔好返學住喎!

原帖由 basicjanny 於 10-5-16 01:22 發表

macro ma,

太多野睇了, 我都未完全睇晒, 打算都係6個星期半日班.

希望macro快d好返呀!

hebe ma,

嘩,得咁少人返咋!唔係真係咁多小朋友病嘛!

原帖由 chickenwing2006 於 10-5-15 23:54 發表
macro ma,

唔水擔心 .... 今日我地個班番既人加埋都無 12 人 , 好多都無番呀 !

同埋今日無野教 , 全日睇 vcd + video 甘咋

hebe ma,

真係花多眼亂,有啲又好以相類似!
hebe情緒真係要正視,唔好拖lu!

原帖由 chickenwing2006 於 10-5-15 23:51 發表
macro ma,

真係太多 choices , 不過我多數都報 6 個 weeks 半日比 hebe !
我既 target 係下星期迫自己攪掂佢 , 唔好再拖  

仲有呀, 今日問左 miss choy 轉全日既 memo 總之之前交左信就 ok , 手續佢會 ...

natalie ma,

Macro仔淨係發燒,都無咳,無running nose,不過睇完醫生話佢喉嚨有啲白色粒粒喎!我問macro仔,佢話好多小朋友唔舒服,咁同醫生講埋,醫生話叫佢休息吓,可能明天都比佢休息多日,星期二先返!
natalie都無樹就好lu,希望每個小朋友都健健康康!

我之前打過比學校,佢話睇吓多唔多人,可能會開2班!如果返全日應該都係返上午班時間,8點鐘上校車,放學就好似依家咁!至於包唔包lunch,我諗唔包lu,要另外比,好似暑期班(全日班),lunch另外計!

原帖由 chuchu_ 於 10-5-16 17:00 發表
macro ma,

聽到你講macro好返好多都提你開心呀,希望我地兩隻小b 快d 完全好返哂啦~我今日去覆診,e生都話可以比natalie mon 返學, 但我仲十五十六中.佢又話想返,又見佢無哂樹.無發燒,無running nose,無red dots了, 係仲有少少咳.都十五十六中~~~
...

natalie ma,

搭嘴先,嘩,你朋友個教練收得好貴喎!要每位$150仲要包埋佢入場,仲要你搵埋地方!我覺得史丹福價錢ok,出面好多差唔多,最緊要教練有愛心,氹到小朋友張面面放係水面,唔驚水,已經係學游水成功的第一步部!

原帖由 chuchu_ 於 10-5-16 17:04 發表
jacob ma,

都ok wow,最正係包埋入場費, 因我朋友教個個私人教練,教兩個小朋友,就每人150元,但就要我地搵地方同埋包埋佢入場費囉,就教兩個小朋友only,史丹福幾多個了朋友一班架?我都仲諗緊私人學好,定係搵上面好似史丹福好~?我見你個blog都見 ...

Hebe ma,

我都收到memo呀!我仲以為hebe得添!依家都唔知點算,其實waiting list都唔知有無機!

hebe ma, jacob ma, natalie ma,

係呢,你哋報咗暑假班未呀?我諗住今天交lu,揀咗半日班!

原帖由 chickenwing2006 於 10-5-20 23:03 發表
jacob ma , marco ma, natalie ma,

我想問下你地今日有無收到 memo 呀 ??

我地轉 full day class 我入左 waiting 呀 ??  c 啦 , 要唔要問下 miss choi 點 handle 呢 ?  要唔要寫信去再求情呢 ?

仲以 ...

思思媽咪﹐

你今日搵我咩樹呀?唔好意思,今天比較忙!都唔記得覆番你電話!

原帖由 思仔 於 10-5-24 22:54 發表
你好,我係cicy媽咪

我都覺得第 2 個真係困身好多,家姐細個有pg番,細佬到現在都冇....

今天交咗lu,希望有位啦!唔係又要搵其他活動比小朋友,到時頭都大,依家好多暑期班都已開始報名!

原帖由 basicjanny 於 10-5-24 22:52 發表
我都係報半日班, 趕住今日交左了.
‹ 上一主題|下一主題