用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 急急急~~軒官(下午)VS陳守仁
go

急急急~~軒官(下午)VS陳守仁 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 w_y 於 10-11-23 10:44 發表
嘩....校服好重要架, BPS 唔算啦, 係隻色怪怪地. 瑪XX神父套女裝至攞命. 我幫阿女揀學校, 校服靚都係原因架, 行出來都醒目D.
樓主兩間都唔一樣. 我自己會揀軒官下, 因為感覺各科平均些, 升中又保險DD. ...

我見過一d 肥肥地的女仔, 個胸發育得比較好既, 著住bps 套校服真係幾核突下

再講, 我揀中學時, 都諗埋校服呢一環, 我吾想呀女怨我一世........

入返正題
如果你要講升中保險, 我一定會揀軒下, 如果係軒下成績keep 到係band 1 既話, qc 係幾乎必入, 而係陳守仁, 有邊個可以擔保band 1 生一定可以入到qc/wah yan? 講入qc 既比率, 一定係軒下高過陳守仁

但如果你講學術的成績, 我就覺得陳守仁一定勝過軒下

如果樓主最後真係揀軒下的話, 真係要好好自己裁培下個仔的學術, 吾好單單靠學校, 如果吾是, 比你仔入到qc, 都可能係墊底

醒目開學勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 10-11-23 14:55 發表
你講左我唔敢講果d說話 , 都係你最好!

我都係有話直說者, 如果甘都比人圍, 我都無辦法

醒目開學勳章

原帖由 tszfungmama 於 10-11-24 09:38 發表
如果你係住灣仔區, 我係你的話就一定係去陳守仁, 因為你到最後都係可以用番灣仔網去選擇中學!

轉校網會有風險, 隨時會跌band.......尤其係d 邊緣人, 但亦有機會升band, 要看下邊一區的banding 高d..........
我吾sure
‹ 上一主題|下一主題