用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 東區嶺南中學 -v- 佛教黃鳳翎中學 (急!)
go

東區嶺南中學 -v- 佛教黃鳳翎中學 (急!) [複製鏈接]

醒目開學勳章

我仔成績不好,我一早打聽有邊間band 3學校,而校風好我,黃係我其中一間target, 但我還未接受到佢係佛教

P.s. 我係基督徒

醒目開學勳章

mielmiel 發表於 12-7-16 11:57
回復 CrabPincers 的帖子

道選校風,宗教不需介懷,什麼教別的學校都唔會迫你信教,還讀少一科添  :wahaha ...
Wakaaa,我係驚佢d 聖Xmas easter無甘多假放,而放佛教假

醒目開學勳章

ydoris 發表於 12-7-16 12:28
吓??原來驚呢D???
啊,我係不係好另類。。你諗下,成家人放假,包括你家組,但自己要返學,當人地要返學時,自己又放假wor, 不過,我暫時未搵到一間校風比較好的band 3所以應該都係佢架啦,但學校主任話玫x崗,你又覺得點呢?

醒目開學勳章

ydoris 發表於 12-7-17 09:35
玫x崗~~~吾係化??早排我有有個同學教琴架,佢話有個學生攪大左人個肚....老老實實,妳標籤左佢,俾間幾差既學 ...
Wakaaaa, 我有時諗野會諗埋一邊既,希望還有時間追到上band2(其實成績係band2架啦,但加埋視藝就。。。。),如果不是就黃啦,我問過用家的家長,佢對學校的老師好有正面評價,對比另一間灣仔區band2, (佢兩個仔分別讀呢兩間中學),佢係prefer呢間,連我仔學校老師都叫我不好揀果間band 2

醒目開學勳章

pooh仔 發表於 12-7-17 10:24
玫瑰x 就真喺唔好啦,入咗去一定好易學壞,壞咗好多年嗱!佢哋讀書氣氛真喺「零」㗎!

...
我印象中佢校風真係麻麻,但又奇怪老師suggest呢間

sakura65  果位老師都幾大整古。  發表於 12-7-17 11:34

醒目開學勳章

hinhin-mother 發表於 12-7-17 10:30
回復 CrabPincers 的帖子

Where did you live? B3 also have good students...no worry!!
未灣仔區law, 我最怕要佢地長途跋涉返學

醒目開學勳章

ydoris 發表於 12-7-17 10:45
阿囡選校時,老師叫全級學生不要選某幾間學校架....大家都知邊幾間啦...係香港讀書,有幾遠呀,細路仔,吾通行2 ...
Wakaaa 我不想side 時間搭車呀麻,甘自己區甘多學校揀,你理由要跨區既者

ydoris  咁又係呀~鬼叫我OFFICE係灣仔咩?哈~~~車錢都慳吾少架..請我食飯幾好呀...  發表於 12-7-17 11:37
‹ 上一主題|下一主題