用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 考到8級鋼琴的,每日練幾耐琴?
go

考到8級鋼琴的,每日練幾耐琴? [複製鏈接]

醒目開學勳章

引用:琴老師說"四級以上,三首歌加scales,+練3次

原帖由 frenchfries 於 16-08-28 發表
琴老師說"四級以上,三首歌加scales, 練3次也不止45mins了", "上堂很積極學及記及問,每星期練四日,學得成 ...
我女當年一星期加埋都不知有無一個鐘

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+CrabPincers+於+16-08-29+發

原帖由 frenchfries 於 16-08-29 發表
你囡囡好叻!

我個小朋友只可以每日練15-30分鐘。老師話一定考唔到八級。要兼顧其他科目,根本無可能用多 ...
如果我無記錯,我女中四考完八級,之後學演奏級,大約半年後佢話不想再學,因為真係晒時間,去學琴=練琴,又貴,最後quit左,依家考完dse, 佢話想趁year 1課程無甘緊考埋演奏級,其實我覺得,不好話晒不晒,真係不夠時間就quit左先,到佢真係想學返先再學,學識左既野無人可以拿得走

HermanWai   同意  發表於 16-9-23 23:09
mother904    發表於 16-9-18 14:12

醒目開學勳章

引用:最擔心係放低平時吾練,幾年後才繼續學,幾

原帖由 chanbebe 於 16-09-25 發表
最擔心係放低平時吾練,幾年後才繼續學,幾年後,之前所學的已經嘩啦啦忘記得七七八八了。

...
我以前細個學過琴,之後結婚後,無再彈過琴,到個女學琴,買左琴後先再彈返,一樣彈到,雖然初初有d甩卡,但我自己覺得ok呀,學左既野已入腦,無人會拿得走

‹ 上一主題|下一主題